Az Európa-bajnokság talán eddigi legjobb hangulatú összecsapásán, győzelemmel kezdett az Európa-bajnokság egyik házigazdája, Ukrajna. A svédek 2-1-s legyőzésében kulcsszerepet játszott a fanatikus közönség mellett a rutinos Andrij Sevcsenko, aki 0-1 után, két góljával megfordította az eredményt. Az északiak gólját Ibrahimovic jegyezte, aki a kapufát is eltalálta fejjel.

 

Az első játékrészben Ukrajna közönségével a háta mögött ment-próbálkozott, és a labdát is megbecsülte, 60 százalék fölött járt a labdabirtoklásuk, igaz, a svédek sem álltak be bekkelni, Sevcsenko, Voronin és Jarmolenko helyzetére Ibrahimovic válaszolt egy kapufával a szünet előtt pár perccel.

A fordulás után még inkább beindultak a csapatok és remek meccs alakult ki a kijevi gyepszőnyegen, amely egy bő 10 perces gólpárbajban tetőzött. Az 51. percben Ibrahimovic közelről a kapuba pörgetett, ám jött a visszavonulás előtt álló Sevcsenko és megfordította az eredményt!

A rutinos csatár előbb 6 méterről fejelte be Jarmolenko mintaszerű, jobboldali beadását, majd egy szöglet után fejelt a kapu jobb oldalába a támadó, „felrobbantva” a stadiont. A szenvedélyes hangulatú összecsapás utolsó harmada sem volt unalmas, a svédek mindent megtettek az egyenlítésért, de vagy Pjatov kapus, vagy a pontatlanság állta útjukat (Elmander a 90. percben ziccert rontott), így maradt a 2-1.

A házigazda Ukrajna győzelmével, egy fordulót követően vezeti az Európa-bajnokság D-csoportját.

Ukrajna – Svédország 2-1 (Sevcsenko 55., 62., ill. Ibrahimovic 51.)

 

{module forrás: pepsifoci|none}