1-1

büntetőkkel 5-3

40 év után újra vb-elődöntőt játszhat Uruguay! A dél-amerikaiak az 1-1-s rendes játékidőt és a hosszabbítást követően, büntetőkkel múlták felül Afrika utolsó reménységét, Ghánát, amelynek pedig megvolt az esélye a győzelemre, hisz a 120. percben Asamoah Gyan tizenegyest rúghatott Suarez kezezését és piros lapját követően, de a felső lécre ágyúzott.

Bár a közönség nagy része egyértelműen Ghánának szurkolt, mégis a dél-amerikai együttes ment neki a meccs elejétől ellenfélnek, ekkor elsősorban Suarez megugrásaiban volt veszély. Cavani fejese volt az első igazán komoly lehetőség a mérkőzésen a 20. perc előtt, pár percre rá Suarez is gólt szerezhetett volna.

Fél óra elteltével Vorsah, majd Asamoah Gyan már ghánai helyzetet puskázott el. Ettől fogva egy csapásra az afrikaiak vették át az irányítást, beszorították ellenfelüket, helyzeteket dolgoztak ki. A félidő legutolsó percében, amikor már senki nem várta, a csapatba visszakerült Muntari majdnem 40 méterről vállalkozott lövésre, ami becsapta a takarásban levő Muslera kapust, és a bal sarokban kötött ki.

Szünet után Uruguaynak sikerült a váltás, újra magukhoz ragadták a kezdeményezést, 10 perc elteltével Forlan nagyszerű szabadrúgásból be is vette Kingson kapuját.

Asamoah Gyan válaszolhatott volna, de Muslera a helyén volt, majd Suarez lőhetett volna gólt kétszer is, de egyik helyzetét sem rúgta be a félidő közepén. A játékrész második fele őrült rohanást hozott, mindkét együttes a győztes gólra hajtott, szinte minden támadásban ott volt a gól.

A hosszabbításban kevés lehetőség volt, a 120. percben viszont igazi drámát láthattak a nézők. Suarez kivédett egy gólba tartó labdát, ő piros lapot, Ghána büntetőt kapott. Asamoah Gyan azonban a felső lécre vágta a tizenegyest, így jött a tizenegyespárbaj.

A büntetőpárbajban végül 4-2-re, összesítésben 5-3-ra győzött Uruguay, az utolsó tizenegyest Abreu Panenka-módra lőtte be, így Uruguay ott lesz az elődöntőben, amire 1970 óta nem volt példa!

Uruguay – Ghána 1-1, büntetőkkel 5-3 (Forlan 55., ill. Muntari 47.)


Forrás: pepsifoci.hu