2-1

Hollandia kiverte Brazíliát a vb negyeddöntőjében! Az Oranje hátrányból fordítva verte 2-1-re a torna egyik legnagyobb esélyesét. Robinho vezető találata után egy szerencsés öngóllal egyenlítettek a tulipánosok, majd Sneijder fejjel a vezetést is megszerezte. Felipe Melo agya elborult, Robben megtaposásáért kiállították, tíz emberrel pedig nem tudott újítani Dunga legénysége.

Már a kezdőrúgás előtt változtatni kényszerültek a hollandok, a bemelegítés során megsérült Mathijsen helyét Ooijer foglalta el a védelem tengelyében. A felforgatott összeállítás, vagy más miatt, de hamar megszerezte a vezetést Brazília: Felipe Melo álompassza után Robinho mattolta a kapust 15 méterről.

Kuyt azonnal megpróbált felelni, a másik oldalon pedig Juan perdített a kapu fölé. A 31. percben a vébé egyik legnagyobb védését mutatta be Stekelenburg kapus, a portás Kaká bal felső felé tartó tekerését tolta szögletre hatalmas vetődéssel.

Fordulás után próbáltak többet kezdeményezni a hollandok, ellenállhatatlan rohamokról viszont szó sem volt. Ennek ellenére összejött az egyenlítés – szerencsés körülmények között. Sneijder ballal betekert labdájánál Ooijer felemelt kezével megzavarta a kapust, Felipe Melo pedig bele is csúsztatott a beadásba egy árnyalatnyit, így Julio Cesart a levegőbe bokszolt, a játékszer pedig a jobb alsóba vágódott.

A gól felhozta a hollandokat, nem sokkal később már az Oranje vezetett: egy szögletet Kuyt csúsztatott meg, a nem éppen fejjátékáról híres Sneijder pedig közelről a jobb sarokba stukkolt. Ez egy kicsit sok volt a jelek szerint néhány brazilnak: előbb Dani Alves rúgott oda ellenfelének, majd Felipe Melo taposta meg Robbent. Utóbbiért jogosan villant a piros a meccs negatív hősének.

Emberhátrányban igazán nem tudott veszélyes lenni Dunga alakulata, így a hollandok megőrizték a fórt, és kiejtették a dél-amerikaiakat. Az Oranje az elődöntőben az Uruguay – Ghána csata győztesével találkozik.

 

Hollandia – Brazília 2-1 (Felipe Melo 53. – öngól, Sneijder 68. ill. Robinho 10.)

 

Forrás: pepsifoci.hu