4-0

Magabiztos, 4-0-s győzelemmel kezdte szereplését a német válogatott a világbajnokságon. A Nationalelf hamar vezetést szerzett Ausztrália ellen, még a szünet előtt növelte előnyét, majd miután meg is fogyatkoztak az ellenfél, bevitt további két tust.

Ausztrál helyzettel kezdődött a mérkőzés, Garcia ezonban Lahmba lőtte a labdát a 3. percben. Hamar jött a válasz, előbb egy Klose-helyzet, majd egy hatalmas Podolski-gól formájában, a kölni csatár Müller okos beadását vágta a léc alá.

A gól után is a németek jöttek előre, Klose előbb egy hatalmas helyzetet kihagyott, majd Lahm beadására érkezett remek ütemben, és a léc alá fejelt.

Az első félidőt a németek uralták, és ez igaz volt a másodikra is, még akkor is, ha az auszikon jobban látszott az eltökéltség, mint az első játékrészben. Mertesacker kezéhez ért a labda a büntetőterületen belül, ekkor lehettek a legvérmesebb reményeik az ausztráloknak, de a bíró nem ítélt tizenegyest, nem is volt egyértelmű a szituáció.

Tim Cahill becsúszásánál ellenben fütyült a játékvezető, a Schweinsteiger ellen elkövetett szabálytalanság után kiállította az Everton játékosát.

Rögtön utána a meccs egyik legjobbja, Thomas Müller lőtt egy nagyon okos találatot, amivel végleg eldőlt a meccs. A csereként beállt Cacau is bevette Schwarzer kapuját, ezzel a góllal állította be a német válogatott a 4-0-s végeredményt.

Az ausztrál csapat nem tudott egyenrangú ellenfele lenni a helyenként kimondottan látványosan játszó németeknek, akik ilyen arányban is megérdemelten győztek.

 

 

Németország – Ausztrália 4-0 (Podolski 8., Klose 27., T. Müller 68., Cacau 70.)

 

D-csoportállása az 1. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Németország 1 1 0 0 4-0 3
Ghána 1 1 0 0 1-0 3
Szerbia 1 0 0 1 0-1 0
Ausztrália 1 0 0 1 0-4 0

Forrás: pepsifoci.hu