2-0

Hollandia válogatottja is győzelemmel kezdte szereplését a világbajnokságon. A tulipánosok egy ritkán látható, hihetetlen öngóllal verték az első félidőben nagyon szervezetten és veszélyesen is futballozó dánokat. Simon Poulsen felszabadításnak szánt fejese Agger hátáról pattant a kapuba.

Az első félidőben, a kezdeti tapogatózás után némi meglepetésre Dánia játszott veszélyesebben. Bendtner 10 méteres fejese elkerülte a jobb sarkot, Rommedahl egy életerős lökettel riogatott, mint ahogy Kahlenberg is az Arsenal centerének előkészítése után.

A másik oldalon egy Kuyt-lövést lehetett feljegyezni és egy Daniel Agger által blokkolt lövést, amelyet Rafael van der Vaart követett el.

Amilyen lassan indult be az első felvonás, olyan gyorsan a második! Másodpercekkel a fordulás után egy balról érkező beadást Simon Poulsen érthetetlen módon nem kifelé fejelt, a labda Daniel Agger hátáról vágódott a dán kapuba. Bár Sörensen kapus a beadás előtt feleslegesen rontott ki a tizenhatoson kívülre, a hátvéd simán tisztázhatott volna.

A szerencsés találat felrázta picit a hollandokat: egy szemet gyönyörködtető akció végén van der Vaart lövését tolta ki a bal felső elől Sörensen kapus. Olsen mester hármat is cserélt, ennek ellenére maradt fölényben a holland válogatott. Elsősorban a csereként beállt Elia volt elemében, aki rendre meghúzta a bal szélt, és próbálta helyzetbe hozni a társakat. A csata a 85. percben dőlt el végleg: Elia lövése még kijött a kapufáról, érkezett viszont Kuyt, és az üres kapuba helyezett.

Összességében a holland csapat megérdemelt sikert aratott, bár ehhez azért nagyban hozzájárult a balszerencsés öngól is.

 

 

Hollandia – Dánia 2-0 (S. Poulsen 46. – öngól, Kuyt 85.)

Forrás: pepsifoci.hu