1-1

1-1-es döntetlennel ért véget a 2010-es labdarúgó-vb nyitómeccse, a Dél-Afrika-Mexikó találkozó az A-csoportban. A hazaiak Tshabalala fantasztikus lövésével megszerezték a vezetést, és bár a második játékrészben több gólt is lőhettek volna, meg kellett, hogy elégedjenek az egy ponttal, az inkább a szünet előtt villogó mexikóiak ellen.

Mexikó veszélyesen kezdett, Giovani lábában benne maradt a gól a 2. percben, és a folytatásban is veszélyesebbek voltak a közép-amerikaiak. Dél-Afrika ugyan felébredt az első negyedóra végén, de Franco kétszer is a „vendégeket” juttathatta volna vezetéshez, de a remekül játszó Vela is a frászt hozta a zömében a hazaiaknak szurkoló mintegy 84500 nézőre. A hajrában két jó beadásnál kellett figyelnie a mexikói védelemnek, gól azonban nem született, 0-0 volt az állás 45 percet követően.

A szünet után 10 percig úgy tűnt, nem változott meg semmi, hisz Mexikó irányított a mezőnyben, az 55. percben azonban robbantottak a hazaiak, de hogy! A Scatmannek, vagy Grétsy Lászlónak is komoly feladványt jelentő Tshabalala rúgott óriási gólt Pereznek, Dél-Afrikáé lett tehát a vb első (bomba)gólja.

Mexikó rögtön nekirugaszkodott, de sokáig nem bírt az első félidőben is remeklő Khune vezette védelemmel, a kapus a 60. percben például a meccs védését mutatta be Giovani rakétájánál. Modise aztán öt perc alatt akár háromra is növelhette volna a hazai előnyt, jött helyette a dél-afrikai feketeleves, a hajrában már Blancóval rohamozó Mexikó Marquez közeli lövésével kiegyenlített. Bár Mphela a végén még kapufát is lőtt, az eredmény nem változott, így 1-1-re végződött a 2010-es labdarúgó-világbajnokság johannesburgi nyitómeccse.

Carlos Alberto Parreira (Dél-Afrika):– A nyitómérkőzés mindig nagy nyomás alá helyezi a csapatokat, ez most is így volt, de 15 perc után elkezdtünk futballozni és sikerült a földön tartanunk a labdát. Tudtuk, hogy a mexikói válogatott az egyik legelszántabb csapat a vb-n, tele vannak minőségi játékosokkal. A második félidőben azonban sokkal kiegyensúlyozottabban játszottunk, és akár nyerhettünk is volna. Nem olyan eredmény született, amit szerettünk volna, de életben tartottuk világbajnoki álmainkat.

Javier Aguirre (Mexikó):– Szerencsére ki tudtunk egyenlíteni, nyerhettünk és veszíthettünk volna. Mindkét csapat elégedetlen az eredménnyel, de most kénytelenek vagyunk nyerni Franciaország ellen. Az első félidőben jók voltunk, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, a dél-afrikai kapus pedig remekelt, aztán kaptunk egy gólt és az megzavart bennünket, ám a lényeg, hogy sikerült egyenlítenünk.

 

Dél-Afrika – Mexikó 1-1 (Tshabalala 55. ill. Marquez 78.)

 

Forrás: pepsifoci.hu