0-1

A foci vb minden bizonnyal legrosszabb mérkőzését hozta az Algéria-Szlovénia találkozó a C-csoportban, mégis emlékezetes marad a kiscsapatok rangadója! A hosszú ideig unalmasan csordogáló meccsen előbb az algériai cserecsatár, Ghezzal szedett össze 15 perc alatt két sárgát, majd a hajrá elején Koren lövésénél Chaouchi kapus bakizott hatalmasat, így Robert Green után újabb hálóőr iratkozott fel a C-csoport és a vb potyázóinak listájára. Szlovénia 1-0-ra nyert és vezeti a kvartettet.

Délnyugati szomszédaink a 43. percig nem lőttek kapura, az algériaiak pedig elsősorban masszív középpályás-játékukkal tűntek ki, na meg egy Belhadj-szabadrúgással, amit szépen védett Samir Hamdanovic. Az elsősorban taktikai szempontból érdekes összecsapáson nem sok minden történt az első 45 percben, ennél tényleg csak jobb jöhetett.

Hát nem jött, a csapatok továbbra is óvatosan méregették egymást, és a mezőnyben folyt a játék. Az unalmasan pergő perceket Ghezzal beállása pezsdítette fel, de aligha úgy, ahogy Rabah Saadane szövetségi kapitány szerette volna. A cserecsatár az 58. percben beállt, az 59.-ben megkapta az első sárgáját, a 73.-ban pedig a másodikat, így negyedórát követően el is hagyta a pályát.

Végül Szlovénia kihasználta az emberelőnyt, de ehhez kellett Chaouchi kapus hatékony közreműködése is. A 79. percben Koren lőtt 19 méterről, nem túl erősen kapura, a portás azonban se nem ütötte, se nem fogta a labdát, hanem nemes egyszerűséggel bepotykázta a mindent eldöntő gólt.

Ezzel nyert Szlovénia 1-0-ra és átvette a vezetést a C-csoportban, egy fordulót követően.

 

 

 

Szlovénia – Algéria 1-0 (Koren 79.)

 

C-csoport állása az 1. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Szlovénia 1 1 0 0 1-0 3
Anglia 1 0 1 0 1-1 1
Egyesült Államok 1 0 1 0 1-1 1
Algéria 1 0 0 1 0-1 0


Forrás: pepsifoci.hu