1-1

Bár Steven Gerrard révén gyorsan vezetést szerzett Anglia, a szigetországiak végül 1-1-es döntetlenre végeztek az Egyesült Államok elleni meccsen. A C-csoport rangadójának 40. percében Robert Green kapus összehozta a vb eddigi legnagyobb potyagólját. A szünet után Wayne Rooney villogott, Heskey ziccert rontott, az USA pedig olykor veszélyesen kontrázott, de több gól már nem született az utolsó szombati vb-meccsen.

Pedig remekül kezdődött a meccs az angolok számára, hisz Gerrard egy remek akció végén már a 4. percben mattolta az amerikaiak védelmét és kapusát. Úgy tűnt, Anglia kézben tartja a mérkőzést, és a 40. percig nem is tudtak igazán nagy zavart okozni a „jenkik”.

Akkor azonban a Gera Zoltánnal együtt a Fulham idei hősének (méltán) tartott Clint Dempsey kapura lőtt, Robert Green kapus pedig hihetetlen szerencsétlenkedésével a kapuba bénázta a labdát.

A sokkoló gól és az 1-1-s eredmény további energiák mozgósítására kényszerítette az angolokat a második játékrészben, jöttek is a veszélyes beadások, de nem tudták feltörni Rooney-ék az amerikai reteszt. Pedig a MU ásza is aktívabb volt, mint a fordulás előtt, de hatalmas lövése a 76. percben centikkel suhant el Howard kapuja mellett, majd remek passza után Wright-Phillips sem tudott túljárni a portás eszén. Közben Heskey is megnyerhette volna a meccset az Angliának, de ziccerben naggyá tette az Everton hálóőrét.

Az „újvilágiak” aztán egy kontrából majdnem meglőtték a szenzációt jelentő góljukat, de Green javítva némileg gyermeteg bakiján nagyot tornázva kiütötte Altidore közeli lövését.

Összességében az angol válogatott közelebb állt a győzelemhez, de az amerikaiak szervezett játéka – na meg a hatalmas potyagól – egy pontot eredményezett Bob Bradley csapatának. Fabio Capello meg törheti a fejét, hogyan rakja össze sérülések miatt is hátráltatott csapatát. 1-1 lett a C-csoport rangadója.

 

 

Anglia – Egyesült Államok 1-1 (Gerrard 4., ill. Dempsey 40.)


Forrás: pepsifoci.hu