1-0

Győzelemmel mutatkozott be edzőként világbajnokságon Diego Maradona, miután az argentin válogatott Gabriel Heinze góljával 1-0-ra legyőzte Nigériát. Az albiceleste rögtön a meccs elején vezetést szerzett, és bár rengeteg helyzetet kialakított, amelyek közül Lionel Messi hagyta ki a legtöbbet, több gólt nem tudott szerezni. Nigériának is megvoltak a helyzetei, de az afrikaiak ezen a meccsen nem tudtak a kapuba találni.

Tűzijátékkal indult a meccs, előbb Obasi lőtt keresztbe a kapu előtt, majd Higuaín lőtt mellé, azután pedig Messi lövését védte Enyeama. A 7. percben aztán Heinzét hagyták egyedül az afrikaiak, a védő óriási gólt fejelt egy szöglet után. A félidő hátralévő részében, bár nem volt nagy az iram, de még több nagy helyzetet is kialakítottak a csapatok, főleg az argentinok. Messiék nem diktáltak nagy tempót, de a kapu előtti remek összjátékaikkal rendre meg tudták bontani a nigériai védelmet. Előbb Tévez passza után Higuaín lövése akadt el Enyeamában, majd Samuel fejelt kapu fölé. A másik oldalon Obasi lőtt el keresztbe a kapu előtt, a 37. percben pedig Messi tekert kapura, Enyeama hatalmasat védve mentett szögletre.

A fordulás után tovább alakította ki helyzeteit az argentin válogatott. A 49. percben Messi célzott alig a jobb alsó mellé, majd a 65. percben egy kontra után szintén a Barca zsenije tévesztett célt centikkel. A másik oldalon Odemwingie lőhetett volna gólt, de elügyetlenkedte helyzetét. A 82. percben ismét Messi került helyzetbe, de a remek napot kifogó Enyeama eszén ezúttal sem tudott túljárni. Percekkel később Aiyegbeni lövése kerülte el nem sokkal a jobb felsőt. A 90. percben ismét Messi kerülhetett volna helyzetbe, de nem vette át jól a labdát, így Kaita nagyot mentett előle.

 

Argentína – Nigéria 1-0 (Heinze 7.)

 

B-csoportállása az 1. forduló után

Csapat Msz. Gy. D. V. Gk. P.
Dél-Korea 1 1 0 0 2-0 3
Argentína 1 1 0 0 1-0 3
Nigéria 1 0 0 1 0-1 0
Görögország 1 0 0 1 0-2 0

 

Forrás: pepsifoci.hu