2-0

Dél-Korea együttese 2-0-ra verte Görögországot a labdarúgó világbajnokság B csoportjának nyitómeccsén. Az ázsiaiak már a 6. percben vezetést szereztek a nagyon gyenge napot kifogó görögök ellen, majd a fordulás után Park Ji-Sung gyors góljával el is döntötték a három pont sorsát.

görögök előtt adódott az első helyzet, Toroszidisz lőtt az égbe egy szöglet után a 3. percben, három perc múlva viszont a koreaiak örülhettek, hiszen Lee kotort a kapuba közelről egy beadást. Ezt követően nem kápráztatták el túl szép játékkal a nézőket a csapatok, a görögök sok hibával, pontatlanul játszottak, a koreaiak pedig, bár többször eljutottak a kapuig, inkább előnyüket őrizték.

A fordulás után szintén pár perc kellett csak az ázsiaiak góljához, egy óriási védelmi hibát kihasználva Park lőtt a hálóba. A 63. percben aztán Cha beadását Jung fejelte épphogy kapu fölé. Ezt követően kezdtek magukra találni a görögök, előbb Gekasz, majd Kapetanosz lőtt a kapu fölé, majd a 81. percben előbbi tűzte rá fordulásból a labdát, Ryong óriásit védett.

Az utolsó negyedórában többet próbálkoztak a görögök, de a koreaiak ellentámadásai voltak inkább veszélyesek, a 86. percben Song-Jung takarásból leadott lövését kellett kiütnie bravúrral Corvasznak.

 

 

Dél-Korea – Görögország 2-0 (Lee 6., Park 52.)


Forrás: pepsifoci.hu