2008-tól a Millenáris Fogadójában lesz látható a kiállítás, amely most is az elmúlt évnek mutat tükröt: megtekinthetik a világ legjobb sajtófotóit és a hozzájuk tartozó részletes történeteket!

Mindazoknak izgalmas élményt nyújt, akik szeretnék jobban megérteni, hogy mi zajlik körülöttünk a világban, vagy érdeklődnek a vizuális kultúra iránt.

Közönség számára nyitva: 2008. szeptember 19-től 2008. október 19-ig, naponta 10-20 óráig.
 
Résztvételi rekord:
125 országból, 5 019 fotóriporter összesen 80 536 képpel pályázott.
A 13 tagú nemzetközi zsűri 23 ország 59 fotóriporterét díjazta 10 különböző kategóriában.
 
A Fogadóban 185 képbe sűrítve láthatjuk majd korunk történelmét, hétköznapjait, politikáját, sportját, művészetét, természeti változásait és tudományos eredményeit, azokat az embereket, akik a hírekben szerepelnek. A magyar nyertesek munkáiból külön filmösszeállítást láthat a néző.
 
A World Press Photo független, non-profit szervezet 1955-ben alakult meg Hollandiában. Fő célkitűzése a hivatásos sajtófotósok munkájának támogatása és népszerűsítése szerte a világon. Az évek során a szervezet a sajtófotózás és a szabad információcsere független műhelyévé nőtte ki magát. Céljai megvalósítása érdekében a World Press Photo szervezete minden évben megrendezi a világ legnagyobb és legtekintélyesebb sajtófotóversenyét. A díjazott fotókból vándorkiállítás készül, amelyet évről évre több mint kétmillió ember tekint meg 100 helyszínen, a világ több mint 50 országában. A díjnyertes alkotásokat bemutató évkönyv hat nyelven jelenik meg. A World Press Photo szervezetének támogatója a Dutch Postcode Lottery, szponzora a Canon és a TNT.

Forrás: millenaris.hu