A világ 82 országában, köztük Magyarországon is megrendezik a Világ Gyalogló Napot október 11-12-én. Ez a hétvége a túrázóknak és a kellemes sétát kedvelőknek szól. Az ország 122 helyszínén várják a séta mellett különböző programokkal a érdeklődőket.
Például Hobolon és Pécsett az állatkertben tett séta után különböző ügyességi, játékos feladatokat rendeznek. Győr-Moson-Sopron megyében a környezettudatos gondolkodással ismerkedhetnek a gyaloglók, ennek keretében szemétszedéssel kötik össze a Világ Gyalogló Napot.
   
Hajdú-Bihar megyében, több mint 40 helyszínen zajlik a rendezvény, a legtöbb helyen unokák és nagyszülők közös vetélkedője kíséri a gyaloglást. Több helyszínen kerékpártúra is kapcsolódik a programhoz. Nagykanizsán a gyaloglás után egészségügyi méréseken (vérnyomás-, vércukorszint) vehetnek részt a gyaloglók. Ezen kívül szellemi totót is rendeznek, és előadásokat tartanak a mozgásról és az egészséges életmódról – tudatta a Magyar Szabadidősport Szövetség.
   
A rendezvénysorozat célja, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgásra és megkedveltesse a gyaloglást. A nemzetközi mozgalmat a Rio de Janeiró-i Föld-konferenciához kapcsolódva indították el a szervezők 1992. június 7-én. 1995-ben már az összes kontinensen rendeztek gyaloglónapot. Magyarország 1999-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.

Forrás: travelline.hu