Budapest, Falk Miksa utca, november 29.

 Ha a budapesti galériás negyedben egy este alatt 9 kiállítás nyílik meg, azt jelenti, ismét eltelt egy évszak, újból megrendezik az egy napos képzőművészeti fesztivált. Az őszt záró-telet köszöntő Műgyűjtők éjszakája rendezvényre november 29-én már hatodik alkalommal kerül sor.

A délután 5-től éjfélig nyitva tartó 24 galéria és üzlet ezúttal is magyar és nemzetközi, kortárs, valamint antik képző- és iparművészeti bemutatókat kínál az érdeklődőknek, akiket koncertekkel, könyvbemutatókkal és őszi ételkülönlegességekkel is várnak. A szervezők a novemberi rendezvényen egy gyermekkrízis alapítvány munkájára is fel szeretnék hívni a figyelmet a képzőművészet által: a szervezet gyermekrajz-pályázatának legjobbjait állítják ki ezen az estén.

A hatodik Műgyűjtők éjszakáján összesen 28 lehetőség közül válogathatnak a belvárosba látogatók: a 9 megnyitó mellett 2 aukciós és 4 már megnyílt tárlattal, valamint 8 állandó képző-és iparművészeti kiállítással várják a nagyközönséget, sor kerül 2 könyvbemutatóra és 3 koncertre is. Az eseményhez csatlakozó Biarritz Étteremben és Café Picardban pedig finom ételeket és jó borokat kóstolhatnak az érdeklődők.

A szokásos programkezdés előtt egy órával, délután 4-kor nyílik a Galeria White-ban a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány által meghirdetett gyermekrajz-pályázat legjobbnak ítélt alkotásainak kiállítása. A rendezők a tárlattal fel kívánják hívni a figyelmet a szervezet nélkülözhetetlen munkájára, arra, hogy a bajba jutott, kiszolgáltatott gyermekeknek minden lehetséges segítséget meg kell adni.

A koncerteket Gerlóczy Zsigmond 12 éves zongoraművész jazz-improvizációi nyitják a Pintér Antikban. Amennyiben az időjárás is engedi, a már hagyománnyá váló Haas Daléria előadói 19 órától ezúttal is zenélnek az este folyamán. 20 órakor pedig a zenei központ ismét a Pintér Antik, ahol a Grencso Bio Kollektív gondoskodik a felejthetetlen jazz-élményekről.

A programok ingyenesek. Web-elérhetőség: www.mugyujtokejszakaja.hu . A következő Műgyűjtők éjszakájára 2008. februárban kerül sor.

Forrás:port.hu