Budapest, Kőrösi Csoma Koll. – december 6., csütörtök; Szeged, SZTE JATE Klub – december 7., péntek, 22:00 és Debrecen, Klinika Mozi – december 8., szombat

 A Folkfree 2003 őszén alakult Hajas Gábor ötlete alapján, aki céljaként azt tűzte ki, hogy a magyar népzenei értékeket mai hangszerelésben, de a zenei örökséget tiszteletben tartva tárja a közönség elé.

Az ötletek megvalósítását Koroknay András basszusgitárossal közösen kezdték el, akkor még instrumentális formában. Az évek során a Folkfree zenéje ösztönösen formálódott egy olyan produkcióvá, ahol a tekerőlant és a népdalok jelenléte, valamint a több műfaji elemet (drum&bass, dub, reggae.stb ) is igényesen felvonultató hangszerelés kiforrott és egyedi stílusjegyet adott a zenekarnak. A Folkfree élőben igazi energiabomba, az éles váltások, a kompromisszummentes hangzás, és a közönséggel való folyamatos kapcsolat nem sok pihenőt ad a koncertre látogató nagyérdeműnek. Mostani fellépésük különlegessége, hogy a zenekar vendége nem más, mint a Freestylers hivatalos mc-je, MC SirReal (Freestylers/UK). A közös koncertek mellett egy közös dal is rögzítésre kerül, mely közvetlenül a turnét követően jelenik meg. 

Forrás: port.hu