VI. Létkérdés Konferencia: VALLÁS: Háború vagy béke?A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 2005-ben indította útjára a Létkérdés Konferenciát, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatának keretében évente megrendezett, egynapos eseményt.

 

 

 

Helyszín: Gólyavár, ELTE Bölcsészettudományi Kar, 1088 Budapest, Múzeum krt. 6-8.

Időpont: 2010. november 18. Csütörtök, 09,30 – 18,00 óráig

Részletes program: www.letkerdes.hu


A VI. Létkérdés Konferencia témája: a különféle vallások nevében folytatott háborúk, valamint a vallások békés egymás mellett élése lehetőségének teológiai és tudományos magyarázata.

E kérdés napjainkban különösen aktuális, annak ellenére, hogy a társadalomtudósok jó részének a hatvanas évekből eredeztethető várakozása szerint a modern nyugati társadalmakban a vallás fokozatosan vissza fog szorulni, majd lassan elhal. Ezzel szemben napjaink egyre súlyosabb problémája a vallási fundamentalizmusból származtatható terrorizmus. A vallásháborúk elkerülésében a teológusok és a társadalomtudósok párbeszédének elsőrendű szerepe van, így a VI. Létkérdés Konferencia a társadalomtudomány és a teológia érdemi párbeszédének kíván fórumot nyújtani.

Ízelítőül az előadók névsorából: Máté-Tóth András, Béres Tamás, Csányi Vilmos, Gábor György, Tüske László, Sulok Zoltán, Ludassy Mária, Vankó Zsuzsa, Banyár Magdolna, Tóth-Soma László, Sonkoly Gábor.

Regisztráció és részletes program: www.letkerdes.hu

 

VI. Létkérdés Konferencia: VALLÁS: Háború vagy béke?