Az igazi arcokat, az igazi zenét, az igazi fesztivált egy helyen Tokajban találjátok meg. Június 25-30. között, 14. alkalommal élvezhetitek a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit.

A vizsgaidőszak végét idén mindenki a hegyaljás gigabulin ünnepi, ahol a több mint 200 világsztár és magyar előadó között ott lesz veletek a Down, a Dieselboy, az Asking Alexandria, a Between The Buried And Me, a thrash metal legenda Slayer, a Scooter, Ákos, a Quimby, a Punnany Massif, a Brains és a többi kötelező magyar kedvencek is.

 

Sokat kellett várni arra, hogy az ex Pantera vezér, Phil Anselmo szupercsapata, a Down újra becélozza Magyarországot, de júniusban a vizsgaidőszak után veletek együtt nyitja a nyarat. A stoner rock alapegyüttese The Purple című új EP-je anyagát is hozza magával, amelyről a klip verzióban is élvezhető Witchtripper című dal tökéletes aláfestés a szorgalmi időszak minden bulijához is. Egyenesen Brooklynból érkezik a Hegyaljára az ikonikus drum and bass dj Dieselboy. Az egyedülálló mixjeiről ismert Damian Higgins már közel két évtizede pörgeti a lemezeket, és most nyáron végre titeket is. A jelenleg új albumon dolgozó brit metalcore csapat, az Asking Alexandria a Hegyalján lép először magyar színpadra. Új lemezzel jön a tokaji szőlőhegyek közé a Between The Buried And Me is.

Az amerikai thrash metál ikon Slayer idén már Hegyalja rajongóként érkezik Tokajba. Kerry King és legendás bandája éppen gőzerővel dolgozik idén megjelenő új albumán, de ezzel együtt már a Hegy’ koncertre is készül. A német techno-hardcore legenda, a Scooter sem bírta sokáig Hegy’ nélkül, így 2013-ban a hegyaljások egy összefüggő, hömpölygő tömeggé alakulva H.P. Baxxterrel együtt üvölthetik: Hyper, hyper!

A magyar kedvencek között például az ország egyik legizgalmasabb koncertzenekara, a Brains is pörgeti idén a hegyaljásokat. A 10 éves Punnany Massif születésnapi meglepetést hoz Tokajba, a The Carbonfools Fehér Balázzsal pedig a női szíveket szorongatja zenével és igéző kék szempárral egyaránt.

Hegy’ warm up a Dürer Kertben

Hogy a szorgalmi időszakban se maradjatok Hegyalja-élmények nélkül, a Hegy’ warm up bulikon, a Dürer Kertben már márciustól hangolódhattok az igazi fesztiválra.

Hegy’ warm up bulik a Dürer Kertben:

Márc. 29., Enslaved (NOR)

Ápr. 13., Exploited (SCO)

Ápr. 19., Alice In Chains Tribute + vendégek

Ápr. 29., Comeback Kid (CAN), Backtrack (USA), Final Prayer (D)

 

Hegy’ Karriergyár

A fellépők mellett a Hegy’en lesznek a legviccesebb stand-uposok és a legjobb borászok, sőt ez az a fesztivál, ahol akár együtt sörözhettek, Furmint-fröccsözhettek a kedvenc íróitokkal, énekeseitekkel, és két koncert között akár munkát is találhattok. A feszengős állásinterjúkon, a „mi lesz velem a diploma után” parán túl a Hegy’ Karriergyárban találjátok az igazi megfejtéseket a nagy kérdésekre.

 

További infók

www.hegyaljafesztival.hu

http://www.facebook.com/hegyaljafesztival

http://www.youtube.com/hegyaljafesztival