Békéscsaba – (2013. október 24. – 2013. október 27.) – 2013. október 24-27-én kerül megrendezésre tizenhetedik alkalommal a Csabai Kolbászfesztivál. Magyarország és Közép-Kelet-Európa egyik legismertebb és jelentős turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális rendezvénye, Békéscsaba legértékesebb turisztikai terméke, amely a város imázsát is meghatározza.

Programjaiban a csabai kolbász készítését, a disznótoros hagyományokat, a város és vidéke szlovák és magyar közösségi ünnepeit, gasztronómiai hagyományait helyezi a középpontba.

 

A fesztivál négy napja alatt országra-világra szóló kolbászos versengések várják a látogatókat az 550 csapatos gyúrástól a szárazkolbászok versenyéig, a disznótoros ételek (töltött káposzta főző verseny) készítéséig és kóstolásáig. Naponta disznóvágás-bemutatókon ismerhetik meg a látogatók a hazai és külföldi disznóvágási szokásokat. A vendégek nagy része évről évre visszajár a rendezvényre, ami páratlan hangulatával, barátságos légkörével, színvonalas programjaival évek óta töretlenül őrzi népszerűségét.

A belépőjegy ára: 1000.- Ft/fő/nap

Belépő 4 napra: 2500.-Ft/fő/4 nap

A belépés 6 éven aluliaknak, valamint október 24-én, 25-én és 27-én 10.00 – 12.00 óráig mindenki számára ingyenes.

Helyszín: Városi Sportcsarnok.

Web: www.kolbaszfesztival.eu

Forrás: