Elkezdődött tegnap este, május 5-én a jubileumi Veszprémi Egyetemi Napok (VEN), huszadik alkalommal hódolnak a hagyományos fesztivál nagy szelleme előtt az egyetem polgárai.
Éjfélkor megnyíltak a VEN kapui, a DiákRektori Hivatal megkezdte működését és csaknem egy héten át öt csapat verseng majd a hallgatók kegyeiért színes koncertek és programok kíséretében.
Péntekig délutánonként kortesprogramokon szórakozhatnak az éberek, továbbá a szervezők vetélkedőkkel és bemutatókkal lepik meg a közönséget. Ahány csapat, annyi VEN imázs és programsorozat születik meg: a Rém VEN(d)es család a népszerű tévésorozat alakjait jeleníti meg, a VENRider csapata szintén a televízióból választott designt és a Szeszért és kreditért alapítvánnyal hódít. A VENStones csapata elhozza a kőkorszakot, járgányuk már útra kész, a VENszülöttek pedig Afrikát varázsolnak a szeles Veszprémbe, jelöltjük AfroVEN. Az ötös csapat a woodstocki fesztivál hangulatát hozza el erre a hétre és LoVENék jóvoltából hirdeti a békét és a szeretetet, meg egyéb legális élvezeteket. Idén először nemcsak délutánonként, hanem éjszaka is tartanak inverzegyetemi előadásokat, diplomavédéseket, a küzdelem pedig a tiszteletbeli hallgatói címért megy.
Mindeközben a hagyományos programokhoz híven számos neves fellépő áll a színpadra, szerdán az Animal Cannibals, Ganxtáék és a Hősök dübörögtetik majd a hangszórókat, másnap a Sugarloaf és a Kowalskyék, majd a Ladánybene 27 és a Supernem koncertezik. Hétvégén a veszprémi Rubber puppet, a Bikini és az Irigy Hónaljmirigy állnak színpadra, zárásul pedig a Magna Cum Laude és a Hooligans rajongói örülhetnek. Emellett a pöttyös labdák is repkednek majd, hiszen az VENgyetemi polgárok három kívánsága között Dévényi Tibi bácsi is szerepelt.
Az egyéb színpadokon amatőr, ígéretes zenekarok lépnek fel, és lehetőséget kapnak a bemutatkozásra a középiskolás tehetségkutató verseny résztvevői is, akik a Gazdaságtudományi Kar által kezdeményezett zenei menedzser programban jeleskedtek már eddig is. Nem maradhat el azonban a DC-s party sem, ahol neves DJ-k pörgetik majd a korongot. A kevésbé táncolós délutáni és esti programok között a Civil Faluban kulturálódhatnak, vagy pókerversenyen vehetnek részt az egyetemi polgárok.
További információ a VEN honlapján (http://ven.vein.hu/) olvasható.
(www.edupress.hu)