„Célunk, hogy 2010-re legalább egymillió új felhasználó csatlakozzon az internetre, s többségük a hátrányos helyzetűek köréből.”

A magyar civil szervezetek elsőként csatlakoztak az Európai Unió felhívásához, amelyben az információs társadalmi befogadás (e-befogadás) eszméjének elterjesztésével küzdenek azért, hogy a magyar információs társadalomból hiányzó emberek, illetve a hátrányos helyzetű térségek lakói is részesülhessenek a világháló nyújtotta előnyökből.

A kezdeményezés első eredménye 2008. januárjában született, amikor öt parlamenti párt ésaz Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) közös közleményben tette közzé elkötelezettségét az információs társadalmi szolidaritás, az e-Befogadás (eInclusion) eszméje mellett.
Május végén újabb fordulópont jön el: több civil szervezet, cég és közintézmény is készül május 17 és 25-e közötti időszakra, hogy láthatóvá váljon, miről is szól a gyakorlatban az e-Befogadás. Az életünk része, az életminőségünk javításának eszköze az internet. Miért ne lehetne ez valóban mindenkié, minden korosztályé egész Magyarországon?

Május 17 és 25-e között az alábbi rendezvényeket szervezi az Inforum:

* 50+ Internetezők első házibulija. Május 17. Millenáris, Teátrum 19-24 óra. (Inforum)
* Sajtóklub, május 21. Mit tehet a média az idősek informatikai bevonása érdekében? Alexandra könyvesház, Károly krt. 3c. (Inforum)
* Unoka-nagyszülő informatikai verseny, május 25 (Inforum).

 

Forrás: millenaris.hu