A szerző színész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Zeneakadémia beszéd tanára, aki évek óta új utakat keres a beszéd oktatásban.

Nem csak színészeket és énekeseket tanít. Lendületes élvezetes módszerével üzletemberek, politikusok, tanárok, orvosok, ügyvédek, tolmácsok, lelkészek is tanultak már beszélni.
A könyv hét fejezetben taglalja a verbális és nonverbális kommunikáció alapjait a légvételtől a koncentrációig, elméleti összefoglalókon és 130 – újszerű, a fantáziát, kreativitást, játékosságot fejlesztő -gyakorlaton keresztül.
A beszédet nem önmagában, hanem mozgással, gesztussal, mimikával együtt vizsgálja és tanítja, vagyis integrált kommunikációra nevel. Az emberi hang, a tekintet, gesztusok elszürkülése, a fiatal generáció igénytelen beszéde, a köznapi kiejtés ijesztően rohamos romlása arra ösztönözte a szerzőt, hogy kirobbanóan új, a mai fiatalokat célzó módszert dolgozzon ki, a színes emberi kommunikáció felélesztésére.
Jó néhány szerencsés színészhallgató és zeneakadémista évek óta élvezettel tanul e módszer segítségével. Most eljuthat azokhoz a fiatalokhoz és tanáraikhoz, akik régóta hiányolnak egy, a mai kor emberéhez szóló kommunikációs tankönyvet. A közvetlen hangú, küllemében is igen vonzó kötetet mindenki élvezettel forgathatja, aki jól, megnyerő határozottsággal és egészségesen akar előadni és kommunikálni.
A könyv módszertanának élő bemutatására került sor a Gilgames c. előadásban, a Katona József Színházban.

 

Forrás: beszed.hu