A Vasúttörténeti Park különleges programokkal készül erre az alkalomra, az egész család kipróbálhatja a hajtányozást és a vonatszimulátort, de akinek épp gőzmozdonyt támad kedve vezetni, akár azt is megteheti.

Ugyanakkor lehet utazni lóvasúton, az élményeket megrajzolva pedig rengeteg ajándékot nyerni az ott szervezett gyermekrajzpályázaton.

Az ügyeskezű gyerekek (és talán még a lelkes apukák is) vasútmodellezhetnek, kipróbálhatják a vasútmodell-vezetést, az erősebbek pedig egy mozdonyfordító járműparádén vehetnek részt.

A stílusosság kedvéért a Vasúttörténeti Park gyereknapi programjaira természetesen vonattal is meg lehet érkezni, mert ezen a napon a Nyugati pályaudvarról reggel 10 órától kezdve óránként indulnak ki a szerelvények. A Park programjai vasárnap 10-től este 6-ig tartanak, – és a 14 éven aluliak számára ezen a napon díjtalan a belépés.

A Gyereknap alkalmából a városligeti Királydomb környékén futóversenyt rendeznek a 14 éven aluliaknak – meg persze a szüleiknek is, – 29-én, vasárnap, reggel 10-től.

A Margitszigeti Atlétikai Centrumban pedig Coca Cola Olimpiai Sport- és Gyereknap lesz szintén május 29-én, vasárnap reggel 9 órai kezdettel. A bemelegítő torna után 9.30-kor egy félmarathoni futás veszi kezdetét, de az sem fog unatkozni akinek ezen nincs kedve részt venni, mivel délelőtt egyéb ingyenes gyermek-, sport- és kulturális programokról is gondoskodnak a szervezők. Rendeznek sportági bemutatókat, majd 11.45-től egy 5 kilométeres futóversenyre, 13.00-tól pedig egy 6 x 200 méteres gyerek-váltófutásra várják a jelentkezőket.

 

Forrás:sulinet.hu