Nyolc színpadon, harminc helyszínen változatos és ingyenes programokkal várja a családokat hétvégén a főváros legnagyobb gyermeknapi rendezvénye.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és a fővárosi önkormányzat közös kétnapos programsorozatát idén tizenötödször rendezik meg a Városligetben.

A programok szombaton délelőtt 10.00 órakor kezdődnek egyszerre, a Városliget 30 pontján, többek között a Petőfi Csarnokban, a Vajdahunyad várban és a napozóréten. A gyermekeket és szüleiket koncertek, néptánc-bemutatók, hagyományőrző foglalkozások, színházi előadások, bábjátékok és különféle sportrendezvények várják.

Ebben az évben is megrendezik a napozóréten a nemzetek utcáját, ahol 12 ország kultúrájával, játékaival, hagyományaival ismerkedhetnek meg a gyerekek. A Vajdahunyad várban emellett reneszánsz udvart rendeznek be, ahol lovas tornával, ételkóstolóval és vásári forgataggal várják az érdeklődőket.

Az idei rendezvényen kiemelt hangsúlyt kapnak a sportprogramok, a napozórét mögött például focikupát rendeznek, amelyen erdélyi és magyar általános iskolás csapatok mérik majd össze erejüket, de az ilyenkor megszokott futóversenyre, illetve kajak-kenu oktatásra és sportbemutatókra – harcművészeti, motoros, csocsó és kaszkadőr-produkciókra is sor kerül.

A Hewlett-Packard és a T-Online közös számítógépes sátrában a computer-függő csemeték is megtalálhatják számításukat. Az Axer kalandpark játékos labirintusában, illetve a Coca-Cola és a Nestlé Játékparkban az életrevalóbbak szórakozhatnak. A Friskies Gazdiképző színpadán az állattartáshoz kaphatnak a gyerkőcök hasznos tanácsokat, a Buci Maci Kuckója főként a kisebbeket várja, a Chio-Wolf foglakoztató-standjainál pedig minden korosztály találhat kedvére való elfoglaltságot.

A kétnapos gyermeknapi fesztivált vasárnap este tűzijáték zárja a városligeti tóparton.

Forrás:sulinet.hu