A betlehemezés a legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi népszokás, melyben két hagyománykör ötvöződik: részint a kereszténység előtti pogány és antik gyökerű képzetek, részint az ünnep keresztény jellegéből fakadó szokások keverednek. Az ünnepnek már régóta része, ez a dramatikus játék, amely Jézus születésének fontosabb eseményeit mutatja be a Biblia alapján. Mikulásfalván advent negyedik hétvégéjét mi is a betlehemezésnek szenteljük.A már ismert és kedvelt Mikulásház látogatáson, az Ugráldán, Játszóházon, valamint a Falusi Élet Kertje programjain kívül külön meglepetésekkel készülünk erre a hétvégére.

December 20-án, szombaton 11 és 15 órakor a Mono Manó Zenekar lép fel a Játszóházban „Ünnepelj Velünk!” interaktív lemezbemutató koncertjével, ahol kedves karácsonyi dalokat hallgathatunk meg. December 21-én, vasárnap ismét megtöltjük a Manók Rendezvénysátrát kiemelt fellépőkkel. 14 órától Rácalmási Betlehemes előadás lesz megtekinthető, az ünnepkörről mai gondolatokat megfogalmazó dalokkal kísérve. Ezt követően a Nagykarácsonyi Általános Iskola 3-4. osztályos diákjai adnak elő betlehemes játékot, a felső tagozatosokból álló színjátszó szakkör pedig Andersen A kis gyufaáruslány c. meséjét mutatja be. Vers és énekek is elhangzanak majd, illetve a Hartai Fúvósok ünnepi koncerttel készülnek. Ezen program keretében kerül sor a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz akciója kapcsán beérkezett adományok kiosztására is. A Betlehemes napot vendéglátás zárja, december 21-én, délután 14 órától a nagykarácsonyi lakosok számára ingyenes lesz a belépés.

Mikulásfalva az érzelmek, a vágyak és a kívánságok csodás birodalma. Hiszen ki más ismerné jobban az álmainkat, mint maga a Nagyszakállú Mikulás? Azonban azok a gyerekek és gyereklelkű felnőttek, akik nem biztosak abban, hogy a Mikulás pontosan tudja a kívánságaikat, személyesen látogathatják meg a dolgozószobájában és az ölében ülve suttoghatják a fülébe. A Mikulásház a mesefalu központi helyszíne, ahová évente több tízezer levél érkezik a kívánságok listájával. Mikulásfalván a mese valósággá válik, december 21-ig várunk mindenkit!

Szeretettel látunk, a programokról itt tájékozódhatsz, időpontot és jegyet itt foglalhatsz.