Huszonöt éve műsoron a MacskákA Madách Színház látványos keretek között készül megünnepelni a Macskák negyedszázados magyarországi jubileumát; az ünnepség részeként a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke a Hősök terén adja majd elő a világhírű musical egyik jelenetét – mondta el Szirtes Tamás.

A Madách igazgatója emlékeztetett rá, hogy a sikerdarab minden hazai színházi rekordot megdöntött: az előadások száma az 1300-hoz közelít, és sem prózai, sem zenés művet nem látott itthon annyi néző színházban, mint a Macskákat.

1983. március 25-én, a világon másodikként mutatta be Andrew Lloyd Webber és T. S. Eliot musicaljét a Madách. A darab 25. születésnapját nem mindennapi körülmények között készül megünnepelni a teátrum – hangsúlyozta az igazgató.

Szirtes Tamás elmondása szerint március 25-én 16 órakor a Madách Musical Stúdió négyszáz növendéke ad elő egy jelenetet a Macskákból a Hősök terén. Ezután a gyerekek az előadás díszleteihez hasonlító „karneváli teherautókra” szállnak, és úgy térnek vissza a teátrumba.

A 19 órakor kezdődő díszelőadásra meghívták a Madách Macskák-produkciójában valaha fellépő összes művészt, többek között Haumann Pétert, Almási Évát, Szakály Györgyöt, Szerednyei Bélát, Cseke Pétert és Hűvösvölgyi Ildikót. A szerepeket azok régi „birtokosai” együtt adják elő a musical díszletei között, élő zenekarral a darabot jelenleg játszó művészekkel, többek között Malek Andreával, Gálvölgyi Jánossal, Dunai Tamással, Szolnoki Tiborral, Détár Enikővel és Kökényessy Ágnessel.

Mint Szirtes Tamás elmondta, a gálaelőadásra meghívót kapott Andrew Lloyd Webber is, azt azonban még nem tudni, végül el tud-e jönni.