Sebestyén Balázs sem tudott tovább ellenállni a Vodafone kínálta extráknak. Mindazok, akik a magas tandíj, az alacsony kezdő fizetés vagy más egyéb ok miatt eddig gondolni sem mertek okostelefon vásárlásra, mostantól jó esélyük van ezen változtatni.

Mától ugyanis elérhető a Vodafone kínálatában Magyarország legmegfizethetőbb kapacitív érintőképernyős okostelefonja, a Vodafone 858 Smart. A készülékkel másodpercek alatt felkutathatóak a legjobb hétvégi bulik, a nyári fesztiválok szálláshelyei, vagy akár a nyári divattrendekről szóló információk is. A készülék a sportosoknak is kínál igazi csemegéket– megtervezhető vele a következő kirándulások, de még az is mérhető vele, hogy a legutolsó bicajozás alatt mekkora távot tettél meg, és mennyi kalóriát fogyasztottál. Az okostelefon a modern érintőképernyős technológia révén még kényelmesebb használatot biztosít. A képernyő ugyanis az ujjak felületi feszültségét érzékeli, nem pedig a nyomásra reagál, még kényelmesebbé téve például az sms-írást, netezést is.

 

A Vodafone 858 Smart-tal a Vodafone két meglepetést is ad új vásárlóinak. Egyrészt, a telefonról a Facebook használata az év végéig ingyenes*, ráadásul a Vodafone ezen akciójában a díjmentes Facebook használat a teljes funkcionalitást biztosító Facebook mobil kliensre, nem pedig a „lebutított” 0.facebook.com-ra vonatkozik. Másrészt, az új telefont VitaMAX feltöltőkártyás csomagban megvásárlók díjmentesen használhatják telefonjukon az egyéb internetes szolgáltatásokat is az első három hónapban 500 MB adatforgalomig.**

A csinos kis újdonság a napokban mutatkozott be a Westend-ben a nagyközönség számára. Nők és férfiak, fiatalok és idősek, techőrültek és laikusok százai gyűltek össze piros ruhában a bevásárlóközpontban azért, hogy a két népszerű műsorvezető, Sebestyén Balázs és Vadon Jani kezei közül az elsők között kaparinthassák meg a készüléket. A piros ruhában feszítők között a Vodafone jóvoltából ugyanis a két sztár 100 mindentudó okostelefont sorsolt ki ajándékba. Az ajándékozás előtt azonban mindenkinek be kellett bizonyítania, hogy méltó a jutalomra, ezért Balázs és Jani vezényletével részt vettek a Vodafone Nagy Okostelefonos Beavatáson.

Sebestyén Balázs, a népszerű televíziós műsorvezető elmondta: „Sokáig tartottam magam, de végül a Vodafone-nál elérhető okostelefon készülék kínálatnak, a szupergyors mobilinternetnek és a számtalan extrának, amit a piros szolgáltató ügyfelei kapnak – már én sem tudtam ellenállni.” Arra a kérdésre, hogy a széles választékból mely készülékre teszi le voksát a Vodafone-nál Balázs – a Vodafone elmúlt egy évének híres reklámarca – még nem tudott választ adni: „Egyelőre zavarban vagyok, mert sok készülék és a hozzájuk tartozó extrák kínálta lehetőségek közt még nehezen igazodom el, bár nagyon csábító a Vodafone 858 Smart is, de majd a Vodafone szakértői biztosan segítenek a Profi Sarokban eligazodni.”

Azoknak a vásárlóknak sem kell aggódniuk, akik esetleg tartanak a technológia ördögétől, hiszen ma már a Vodafone 21 márkaboltjában – többek között a Westendben – kérhetnek ingyen tanácsot a Profi Sarkok szakértőitől, akik minden szükséges tudással fel vannak vértezve ahhoz, hogy iránymutatást nyújthassanak az okostelefonok világába vezető úton.

 

És mit tud a készülék? – egy kis tech-infó

A világ legnépszerűbb mobiltelefonos rendszerével, a Google által készített Androiddal érkező készülék tömege mindössze 104 g, így a hagyományos telefonokról átállóknak nem kell megküzdeniük a szuperintelligens apróság súlyával.

A minden divatos funkcióval – pl. navigációra alkalmas GPS-szel – felvértezett okostelefon a mobilinternet-használók következő generációjának és a fiataloknak az igényeire van szabva. A feltöltőkártyás konstrukcióban akár 19 990 forintért megvásárolható, míg előfizetéssel Surf és Smart Tarifákban 70 forintért elvihető újdonsággal természetesen a telefonáláson és az üzenetküldésen túl internetezni, levelezni, csetelni is lehet, hozzáférhetők rajta a közösségi oldalak, ráadásul a Google és a Wikipedia segítségével a felhasználók választ kaphatnak szinte bármilyen nyakatekert kérdésre.

A készülék kiválóan alkalmas a világ legnépszerűbb közösségi hálózatának, a Facebook-nak a használatára, olyannyira, hogy a program ikonja központi helyen szerepel a telefon kezdőképernyőjén.

*A Facebook funkciói (chat, hírek, üzenetek, események, helymeghatározás, fényképek, ismerősök, csoportok kezelése) által generált adatforgalom díjmentes, amennyiben az Android Market-rol letöltött hivatalos Facebook for Android (http://market.android.com/details?id=com.facebook.katana) alkalmazással használja az Ügyfél. A beágyazott tartalmak adatforgalmat generálnak.”

Ingyen Facebook opcióhoz előfizetéssel rendelkező ügyfeleknek havidíjas Vodafone adatcsomag szükséges (Surf, Smart, MobilWeb Hobbi, MobilWeb Profi). Feltöltőkártyával rendelkező ügyfelek pedig MobilWeb Hobbi, MobilWeb Profi vagy 1 és 5 GB-s csomagok esetében vehetik igénybe az ingyenes szolgáltatást.

**Amennyiben az 500 MB adatmennyiség 3 hónapnál előbb felhasználásra kerül, vagy letelik a 3 hónap felhasználási idő, automatikusan az 50 MB-ot tartalmazó  MobilWeb Hobbi opció kerül aktiválásra, melynek havi díja jelenleg 1000 Ft.