Már 200 millió Google Chrome-felhasználó vanA 3 éves Google-böngésző, a Chrome elérte a 200 millió felhasználót – jelentette be csütörtökön a cég vezérigazgatója, Larry Page. A gyorsan növekvő böngésző 2010 decemberében cirka 120 millió, míg májusban már körülbelül 160 millió felhasználót mondhatott magáénak, s az eWeek – statisztikái alapján – pontosan megjósolta, hogy a bűvös 200.000-es határt októberben lépi majd át.

A Chrome növekedését mindenhol nagy érdeklődéssel figyelték. Így történhetett meg, hogy a böngésző 15%-os piaci részesedéssel rendelkezik, sőt, néhány piacon, például az Egyesült Királyságban még a Firefoxon is felülkerekedett. Ennek köszönhetően a UK-ben a második legnépszerűbb böngésző a Chrome – az Internet Explorer után.

 

A hatalmas népszerűség a Google számára nagyon kecsegtető, hiszen a júniusban megjelent Chromebook a böngészővel igen szoros egységet alkot, ami jócskán növelheti az eladásokat.

Ezt a sikert legfőképp a Firefox nem nézi jó szemmel, egyelőre verziószámban igyekszik feltornászni magát konkurenciájához. Kérdés, hogy ez elég lesz-e a győzelemhez?