Csúszhat az iskolák államosítása?Nincs szó a települési önkormányzatok által fenntartott iskolák állami átvételéről a jövő évi költségvetési javaslatban – írja a Magyar Nemzet cikke nyomán a hvg.hu. Nem szerepek a jövő évi büdzsében a települési oktatási intézmények állami átvétele a következő tanévtől, 2012 szeptemberétől, mert a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csak kész törvények alapján tervezheti a büdzsét, nem pedig tervezetek alapján – derült ki a parlament oktatási bizottságának ülésén.

 

A megbeszélésen a Magyar Nemzet információi szerint a gazdasági tárca képviselője a szakpolitikusok által felvetett problémára azt mondta: várhatóan módosító indítvány formájában nyújtják be az oktatási szférát érintő változások, illetve új intézkedések fedezetét tartalmazó irányszámokat, ha a parlament elfogadja az új köznevelési és az új önkormányzati törvényt.
A lap kormánypárti körökből úgy értesült, valóban felvetődött az iskolák állami átvételének elhalasztása. A 2012. szeptember 1-ről 2013. január 1-ére halasztást a fenti okokból az NGM szorgalmazza – írja a Magyar Nemzet. Az NGM csúsztatná az egyéb pluszforrást igénylő oktatási intézkedések bevezetését is.
(Forrás: Magyar Nemzet, hvg.hu)
(www.edupress.hu)