Az okostelefonokból digitális napszemüvegekbe költözne az online világA legújabb pletykák szerint az informatikai óriás újraértelmezné a „hordható technológia” kifejezést, nem elégedne meg egyszerű kiegészítővel, hanem önálló, az okostelefonokhoz hasonló eszközzé fejlesztené a szemüveget.

Nos, a 9to5Google névtelen forrása szerint a szóbeszéd igaz, a készülék pedig külsőre leginkább a fent látható, Oakley Thump szemüvegekre hasonlít.

Amennyiben hihetünk a forrásnak, az „okosszemüveg” elején egy apró, valószínűleg egy-két megapixeles kamera (és a hozzá tartozó vaku) található, ami a képek készítése mellett minden bizonnyal az augmented reality (kiterjesztett valóság) funkcióknál lesz elengedhetetlen.

A kijelző várhatóan (és a korábbi pletykáktól eltérően) csak az egyik szemen lesz elérhető, nem lesz átlátszó és nem lesz 3D konfiguráció sem – persze ez a későbbi modelleknél még változhat.

Mivel, a számítógépekkel és az okostelefonokkal szemben, nem lesz lehetőség kattintásra és nyomogatásra, a rendszert a fej döntögetésével lehet majd irányítani, ami olyan gyorsan hozzászokik a viselőjéhez, hogy állítólag a legapróbb, a külvilág által adott esetben észre sem vehető biccentések is elegendőek lesznek.

Ami a technikai specifikációkat illeti, a névtelen forrás szerint egy előző generációs Android készüléket kell elképzelni, ami nagyjából 1Ghz-es processzort, 256MB RAM-ot és 8GB tárhelyet jelenthet.

Persze megerősítés híján mindez csak pletyka. Ezzel szemben a Motorola már nyilvánosságra hozta egy egészen hasonló projektjét.

 

hir24.hu.