A Pavlok sportkarkötő egy kis áramütéssel bünteti a használóját, amennyiben nem tartja magát a fitneszprogramhoz.A pavlovi áramütéses kísérlet ihlette Maneeshi Sethit, aki a Pavlok fitneszkarkötő feltalálta.

A karperec abban különbözik „mezei társaitól”, hogy nemcsak a megtett távolságot, valamint az elégetett kalóriát méri, hanem egy radikális módszerrel űzi el a lustaságunkat és ösztönöz aktívabb mozgásra, amennyiben nem tartjuk magunkat az előzetesen beállított tervhez.Maga az áramütés természetesen nem okoz kárt viselőjében, azonban pont annyira csíp, hogy az már kellemetlen legyen.

Beállítható egy ellenőrző személy (például egy orvos, aki fogyásra ösztönzi páciensét) is az eszközhöz, aki automatikus SMS-eket kap a Pavlok karperec hordozójának fizikai teljesítményéről, fejlődéséről. Emellett ébresztőóraként is használható a készülék, ami első alkalommal csak a hagyományos módon megrezegteti a csuklót, azonban a második ébresztési kísérletkor már beveti a csípős elektrosokkolót. A mazochistáknak való fitneszkarkötő nyár végén kerül piacra, várhatóan 250 amerikai dollárba fog kerülni.

Forrás:www.mno.hu