Ingyenes klubkoncertekkel és hangszervásárral népszerűsíti az élőzenét a Hangfoglalás programsorozat október 3. és 5. között, Budapest több pontján.

 
A Hangfoglalás zenei kiállítás és vásár keretében négy budapesti helyszínen, a Corvintetőn, a Gödör Klubban, a Merlin Klubban és a Take Five-ban lesznek ingyenes koncertek péntek és szombat este, de idén első alkalommal a debreceni Egyetemi Klub is bekapcsolódik a rendezvénybe.

A szervező Magyar Zenei Exportiroda és a Hangszeresek Országos Szövetsége reményei szerint a koncerteken olyan igényes élőzenét játszó, tehetséges fiatal együttesek lépnek fel, amelyeket már csak egy lépés választ el attól, hogy szélesebb körben is ismertté váljanak.

Ilyenek többek közt az Anna and the Barbies R&B hip-hop formáció, a kelet-európai népzenét játszó Vodku vagy az elektronikus zenét világzenei motívumokkal ötvöző Folkfree együttes.

A magyar együttesek mellett az szomszédos országokból is érkeznek olyan együttesek, amelyek hazájukban már komoly sikereket értek el. Szlovákiából a Lavange rock banda, Lengyelországból a Dom elektronikus zenei formáció, Ukrajnából a Haydamaky bulizenekar, Romániából a Slip Duo népzenei együttes érkezik Magyarországra, de Ausztriából, Szerbiából és Csehországból is érkeznek zenekarok.

A Syma rendezvénycsarnokban péntektől vasárnapig minden nap hangszerbemutatókat tartanak, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a zeneszerszámokat és ismert zenészekkel találkozhatnak. A gyerekeket zeneterápiás foglalkozások és hangszerbütykölde várja, ahol saját maguk készíthetnek zeneszerszámokat.

Forrás: inforadio.hu