Újra porondon az Ismerős Arcok

A két évvel ezelőtti, Fővárosi Nagycirkuszban adott önálló, teltházas koncertje után ismét egy nagy budapesti fellépésre készül az Ismerős Arcok zenekar. 2010. november 5-én a Petőfi Csarnokban döngetik majd a falakat és „határon túlról, szívektől innen” mindenkit nagy szeretettel várnak.

Teltházas koncertek, a dalokat kívülről éneklő közönség és a zenészeket szállító busz által megtett megszámlálhatatlan kilométer. Így telnek az Ismerős Arcok mindennapjai. A Zenekar a magyar könnyűzenei életben már több mint tíz esztendeje tevékenykedik, rendszeres meghívottai rangos hazai kluboknak és fesztiváloknak. Évente 100-120 élő koncertet adnak, ezek között 3-4 jótékonysági céllal kerül megrendezésre és több alkalommal koncerteznek a határainkon túli magyaroknak is Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken. Idén márciusban a tengerentúlon is lehetőségük nyílt bemutatkozni, Torontóban és New Yorkban szerepeltek az ottani magyar közösségek meghívására.

A november 5-i koncertre olyan kiváló hazai zenészek fogadták el a Zenekar meghívását, mint hazánk leghíresebb gitárosa Tátrai Tibor, a zongora és harmonikaművész Weszely Ernő, a Magna Cum Laude zenekar népszerű énekese Mező Misi és a népdalénekes hegedűs Tóth Lilla. A fellépő vendégek saját egyéniségükkel, egyedi stílusukkal színesítik majd az elhangzó Ismerős Arcok dalokat, egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújtva ezzel a közönségnek. A koncert alatt az összes eddig megjelent CD-ről hallhatunk majd ízelítőt, és különleges látványelemekre, valamint táncosok közreműködésére is lehet számítani.

Olyan zenekarról van szó, amely kezdetekben kocsmáról kocsmára, klubokból klubokba, majd végül kisszínpadokról hatalmas teltházas koncertekre járt és nőtte ki magát az ismeretlenség sűrűn fedő homályából. Nyerges Attila, Práder Vilmos, Leczó Szilveszter, Galambos Nándor, és Kovacsik Tamás közösen építettek fel és képviselnek egy olyan közösséget, melynek a szeretet, a család és az összetartozás a fő mozgatórugói.

Az Ismerős Arcok alapvetően rock zenét játszik, de saját szerzeményeik mellett népzenei és irodalmi hagyományokat is feldolgoznak műveikben. A néhol felcsillanó bluesos hangulat és latin ritmusok felpezsdítik a jól ismert rockos dallamokat. A Zenekar évről-évre népszerűbb, egyre többen ismerik meg őket szerte a Kárpát-medencében. Az elmúlt években megjelent kiadványaik már rendre helyet kaptak a MAHASZ TOP 40-es listáján is. Az Éberálom című lemezük a MAHASZ eladási statisztikái nyomán aranylemez lett, 2009-ben pedig a budapesti Wigwam Rock Klub által évente megrendezésre kerülő díjátadó gálán az év nagylemeze díjat kapta. A Zenekar legfrissebb Lélekvesztő című albuma a 2010-es Fonogram Magyar Zenei Díjátadó gálán kapott jelölést az év hazai klasszikus pop-rock albuma kategóriában.

Izgalmas, színes, emelkedett hangulatú előadásra számíthatnak tehát azok, akik ellátogatnak a Petőfi Csarnokba és a zenekarral éneklik az országot már többször bejárt dallamokat.

2010. november 5-én tehát újra porondon az Ismerős Arcok!

Bővebb információ a zenekarról és a koncertről a www.ismerosarcok.hu weboldalon található.

 

Újra porondon az Ismerős Arcok