A világhírű „Harmónikakirály” – Tabányi Mihály  és vendégei különleges koncertje az IBSenTabányi-Yengibarjan-Budapest Ragtime Band. IBS, Október 12,  szerda, 19h. Jószolgálat,  összefogás, de leginkább – ahogy az idegen szavak és kifejezések szótára definiálja a civil kurázsi kifejezését – merészség és elhivatottság kell ahhoz, hogy az IBS színpadán generációkat átfogó zenei est kerekedjen ki a Zölderdő Óvoda javára.

Vállalás és jóérzés a művészek részéről – Tabányi Mihály világhírű harmónikaművész, David Yengibarjan, napjaink egyik legkeresettebb örmény származású harmónikaművésze, az evergreeneket játszó Budapest Ragtime Band közreműködésével.

Tabányi Mihály, harmónikaművész elsőként mondott igent a felkérésre, mely szomszédjától, az óvodavezetőtől jött, majd elindult a keresés, ki lehetne méltó partnere egy közel 70 éves töretlen zenei pályafutást és Kodály Zoltán elismerését birtokló művésznek?

Az október 12-i koncert különlegessége, egyediségében rejlik. Erre az estére egy színpadra állítja két generáció kiemelkedő harmónika és dszesszművészét: Tabányi Mihályt és David Yengibariant. Megfűszerezve az évtizedek óta töretlen népszerűségnek örvendő Budapest Ragtime Band könnyed eleganciájával. Előadó művészek:

A világhírű „Harmónikakirály” – Tabányi Mihály  és vendégei különleges koncertje az IBSenTabányi Mihály harmónikaművész a ’40-es, ’50-es évek dzsesszéletének kiemelkedő alakja. Kodály Zoltán elismerő szavakkal méltatta, világszerte elismerték tehetségét. Fellépéseket már csak különleges alkalmakkor vállal. (interjú: http://www.fidelio.hu/jazz_vilagzene/interju/tabanyi_mihaly_sohasem_voltam_masodik

David Yengibarian harmónikaművész és zeneszerző, manapság az egyik legkeresettebb fiatal dszessz és világzenei előadó  Magyarországon. Műveiben a dzsesszt ötvözi az argentín tangóval és az örmény népzenével.

A Budapest Ragtime Band 1980-ban alakult. Az együttes a ragtime repertoár határait feszegeti a kezdetektől fogva. A hagyományos és mindenki által jól ismert dzsessz-dallamok mellett népszerű tánczenei számok, komolyzene és operett is szerepel koncertjeiken, természetesen saját átirataikban, összetéveszthetetlen, ragtime-os hangzásvilággal. Koncertjeik elmaradhatatlan része a show, a vidámság és a móka.

Műsorvezető: Barabás Éva

Műsor:
Tabányi Mihály: Georges Bizet Gyöngyhalászok c. operájából részlet, Granada
David Yengibarian saját szerzeményeit adja elő: Pandoukht, Liliom, Szindbad mese, Liliputien, école des Aveugles, Finale
Budapest Ragtime Band: ragtime, dzsessz -és dixiland örökzöldek, zenei paródiák.

A világhírű „Harmónikakirály” – Tabányi Mihály  és vendégei különleges koncertje az IBSenA művészek tiszteletdíj nélkül lépnek fel, ezzel támogatva a Zölderdő Óvoda azon célkitűzését, hogy épület -és fűtéskorszerűsítési pályázatának önrészét a koncert bevételéből növelje. Ebből az okból az óvoda május óta több koncertet és sportrendezvényt szervezett neves művészek és sportolók támogatásával.

„Szerveztek koncertet a Barabás Villában Fellegi Ádámmal, nyáron a Városmajori Színpadon Vásári Tamás és a Kodály Ifjúsági Világzenekar lépett fel az Óvoda javára. Az összefogás és lelkesedés, amellyel a Zölderdő Óvoda munkatársai és szülői közössége aktívan tesz a gyermekekért, mintaértékű. Bízunk benne, hogy több szülő és pedagógus is ellesi módszerüket és reméljük, hogy ezzel a sok munkával és jószolgálatot vállaló művész közreműködésével sikerül a célt elérni – nyilatkozta a Felelős Szülők Iskolája nevében Tibenszky Moni Lisa.

A koncert kiemelt támogatója:  IBS Szinpad, Szepesi László
Támogatók: Felelős Szülők Iskolája, Shambala Café
A koncert házigazdája és szervezője: XII. kerületi Zölderdő Óvoda
Jegyárak: 2700 FT,
Az előadás alatt további támogatói jegyek vásárlására is lesz lehetőség. További adományokat a Zölderdő Óvoda Alapítvány számlaszámán fogadunk: 11 71 20 04 – 20 22 45 89
A koncert és a támogatások teljes összege a Zölderő Óvoda épületfelújítási -és fűtéskorszerűsítési pályázatának önrészét növeli.

Jegyvásárlás:  
Jegyek kaphatók személyesen az IBS Színpad jegypénztárában (1021 Budapest, Tárogató út 2-4.), és a Zölderdő Óvodában (1125 Budapest, Szilágyi E. fasor 26. hétköznap 8-17 óráig).
A helyszínen az előadás kezdete elött 18 órától, és az ismert online jegyirodákban: www.jegymester.hu, www.ticketportal.hu

Jegyinformáció:
Zölderdő Óvoda, Nagyvári Györgyné óvodavezető 1 394 24 52, , zolderdo@t-online.hu
IBS Színpad, Borbáth András, 1 391 25 25 aborbath@ibs-b.hu
További információ: www.zolderdoovoda.hu, www.ibsszinpad.hu