Mintegy ezer pótjelentkező nem kapott még értesítést felvételi eredményéről. A döntésről szóló értesítésre hétfőn, legkésőbb kedden számíthatnak a jelentkezők – mondta Hiller István szombaton, Miskolcon.

A késői kiértesítés oka, hogy egyes felsőoktatási intézmények késve küldték el a felvettek névsorát az Oktatási Hivatalnak, így a hivatal a felvételi döntésről szóló papírt késve tudta csak postára adni – adta hírül a Független Hírügynökség. 

Az augusztus 13-ai határidővel meghirdetett pótfelvételire jelentkezők többsége, 90 százaléka már megkapta a felvételi döntésről született értesítést, mintegy ezer jelentkező azonban még mindig nem tudja, megkezdheti-e idén felsőoktatási tanulmányait. A legtöbb intézményben már megkezdődött az idei tanév, azoknak a jelentkezőknek, akinek még nem érkezett meg az értesítés a felvételi döntésről, ma, de legkésőbb holnap meg kell kapniuk a visszajelzést.
A csúszás oka, hogy néhány intézmény csak a 20 napos határidőt túllépve küldte el az Oktatási Hivatalnak a felvettek névsorát, így a hivatal csak késve tudta elküldeni az értesítést a jelentkezőknek.
A felvett hallgatók tanulmányait a késve érkezett eredmény nem befolyásolja.
(Forrás: Független Hírügynökség)
(www.edupress.hu)