Már csak egy hetük maradt igénylésük leadására azoknak, akik már az első kifizetési napon, október 15-én szeretnének diákhitelhez jutni. Ez a pénzösszeg mostantól a nappali tagozatos diákok számára legfeljebb 200 ezer, a költségtérítéses hallgatók számára pedig akár 250 ezer forint is lehet.

Mint köztudott szeptembertől 10 ezer forinttal nőtt a felvehető összeg. A plafon a költségtérítéseseknél így havi 50, az államilag finanszírozottak esetében pedig havi 40 ezer forintra emelkedett. Az összegmódosítási nyomtatvány beérkezésének határideje szeptember 30-a.
A honlapon felsorolt 21 felsőoktatási tanintézményben új lehetőséget is kínál a Diákhitel Központ. A megnevezett egyetemeken, főiskolákon szeptember 15-ig kell leadni az úgynevezett engedményezési adatlapot, melynek segítségével a költségtérítés közvetlen befizetése nélkül beiratkozhatnak a hallgatók. Az engedményezés értelmében a diákok közvetlenül felsőoktatási intézményük számlájára utaltathatják a megállapodásban rögzített összeget, így az intézmény elfogadja a beiratkozást anélkül, hogy a félév kezdetekor befizették volna a költségtérítést. Fontos, hogy új, most leadott Diákhitel-igényléssel is részt vehetnek a hallgatók az engedményezési eljárásban.
Kizárólag csak azoknak kell az igényléseket a kijelölt postahivatalokban és a Diákhitel Központtal együttműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokba leadni, akik új igénylők, vagyis most először kérik a Diákhitel folyósítását. Mind a régi, mind az új igénylőknek viszont szeptember közepéig be kell jelentkezniük tanintézetükbe, hiszen a jogszabály szerint Diákhitelt csak beiratkozott hallgató kaphat. Az esetleges módosításokat, adatváltozásokat pedig haladéktalanul be kell jelenteni a www.diakhitel.hu honlapról letölthető nyomtatványokon.
(www.edupress.hu)