A Budapest-Bamako Rallyn a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) négy hallgatója is elindul. Három fiú már közös célként tűzte ki a versenyen való részvételt, köztük egy kerekes székes hallgató. A negyedik tag személyében egy hölgyet képzeltek el a fiatalok, majd a kétfordulós válogatás eredményeként október 22-én össze is állt a BKF Bamako Team. Kategóriájukban nem a pontszerzés és a gyorsaság, hanem az élményszerzés a cél, miközben adományaikkal: játékokkal, ruhákkal az útvonalon fekvő szegény országokat segítik.

Rengeteg élménnyel gazdagodhat, ugyanakkor komoly megpróbáltatásokat is vállal a főiskola négy hallgatója, amikor 2009. január 17-én elindul a Budapest-Bamako Rallyn. A tagok két hetet töltenek együtt Budapest és Mali fővárosa, Bamako között és számos kockázattal kell szembenézniük, mint a bebörtönzés, az autóbaleset, a homokviharok, vagy az ételmérgezés.
28 hölgy jelentkezett a válogatásra, a második forduló után választották ki Kiss Gergő, Kézai Béla és Bovier György partnerét. „Jámbor Szonjával a csapat jobban tükrözi a főiskola összetételét és egy hölgy tag jelenléte az út során felvetődő problémák esetében a miénktől eltérő gondolkodásmódot, megoldás-keresési stratégiát képviselhet” – mondta el Kiss Gergő a döntés okait. A hallgatóktól származó ötlet mellé állt a főiskola is, a támogatásra való felkérés után a BKF főszponzori szerepet vállalt.
A hallgatók egyelőre további szponzorokat keresnek, tárgyalnak a médiumokkal, intézik a vízumokat és az eddig kiadott könyvekből, DVD-kből készülnek a versenyre, később pedig saját csapatépítő tréningeket és egyéb felkészüléseket is szerveznek maguknak.
(www.edupress.hu)