Az EFOTT Menedzsment döntése alapján 2009. július 14-19. között Baján, a Petőfi-szigeten lesz az év legnagyobb hallgatói bulija, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója, az EFOTT – közölte az Edupress-szel Dajka Zoltán, a rendezvény főszervezője.

A történetét tekintve 1976-ra visszanyúló fesztivál manapság az egyik legnagyobb magyar rendezvény, idén csaknem 60 ezren látogattak el rá. Minden évben más helyszínen rendezik meg, más házigazdával. A három évtized alatt a rendezvény bejárta az országot, Baján már kétszer is volt, 1989-ben és 1997-ben.
Az EFOTT Menedzsment a helyszíni terepbejárásokat követően úgy ítélte meg, hogy a város szívében elhelyezkedő Petőfi-sziget kitűnő infrastruktúrával és adottságokkal rendelkezik, így minden szempontból ideális a fesztivál megrendezéséhez.
Az Eötvös József Főiskola lesz tehát a jövő évi fesztivál házigazdája. A pályázat benyújtását korábban Prof. Dr. Majdán János, a főiskola rektora, illetve Dr. Révfy Zoltán, Baja polgármestere is támogatta.
(www.edupress.hu)