Ma éjfélig adhatják postára, küldhetik el elektronikus úton jelentkezésüket az alapképzésre, egységes, osztatlan képzésre, mesterképzésre, illetve a felsőfokú szakképzésekre készülők. A felvételi eljárásban döntő ponthatárokat július 24-én hirdetik ki az immáron hagyományosnak tekinthető ponthúzó bulin, a Pont Ott Parti 2009-en.
A 2009 szeptemberében induló képzésekre február 16. éjfél a jelentkezési határidő. A felvételizők postai úton, vagy a felvi.hu oldalon elérhető e-felvételi segítségével elektronikusan jelentkezhetnek. Az e-felvételi rendszerrel elküldött elektronikus jelentkezést követően a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat hitelesíteni kell, ezt február 23-ig tehetik meg a jelentkezők.
Az Educatio Kht. Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központban működő személyes ügyfélszolgálata ma meghosszabbított nyitva tartással várja a kérdéssel érkező felvételizőket. Személyesen reggel nyolc órától este kilencig, telefonon és e-mail-ben pedig reggel nyolctól este tíz óráig állnak a jelentkezők rendelkezésére az ügyfélszolgálat munkatársai.
A jelentkezés díja 9000 forint, amiért három hely megjelölésére van lehetőség, minden további hely megjelölése helyenként 2000-2000 forint.
A dokumentumpótlás határideje június 3., illetve július 9. Azokat a dokumentumokat, amelyeket a jelentkező kézhez kapott június 3-áig, be kell küldeni, a további szükséges dokumentumokat legkésőbb július 9-éig kell benyújtani.
Bakonyi László, az Oktatási Hivatal igazgatója a jelentkezésekkel kapcsolatban elmondta, az idei felvételi időszakban a tavalyinál megközelítőleg tízezerrel több jelentkezésre számítanak, hiszen a Világnyelv programban részt vevő középiskolás diákok, akik az ötéves program első évfolyamán végeznek, idén fejezik be tanulmányaikat.
(www.edupress.hu)