3000 diák kezdi az iskolaévet ajándék laptoppalSzeptembertől a Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) pályázatán nyert 3000 laptoppal kezdhetik az új tanévet a diákok. A diák laptopot és a hozzá kapcsolódó oktatási módszertant Kelet- Közép-Európában Magyarországon vezetik be elsőként az oktatásban.
Az európai uniós pályázat célja a hátrányos helyzetű csoportok felzárkóztatása és a digitális írástudás elterjesztése volt. Az Interaktív Oktatástechnika Portál (IOT) információi szerint a 3000 darab Intel által oktatási célokra kifejlesztett kicsi és strapabíró gépeken kívül még mintegy 3000 darab egyéb más forrásból származó laptoppal bővülhetnek a közintézmények gépparkjai – mondta el az IOT munkatársa az Edupressnek, más forrásból azonban nem erősítették meg az információt.
„Hatalmas áttörés ez a magyar oktatásban, hiszen a térségben itt mutatták be először a már nemzetközileg elfogadott oktatási módszert” – véli az Albacomp és az Intel.
Az Intel World Ahead program keretében a Classroom PC-t (CMPC) eddig a budafoki Herman Ottó és a józsefvárosi Deák Diák iskolában állították az oktatás szolgálatába. A kicsi és könnyű gép (8,9” LCD kijelző és 1,49 kg) a kompetenciaalapú oktatás igényeinek kiszolgálására készült, azaz támogatja a csoportmunkát és a mobil oktatási lehetőségeket. Diákokhoz igazított strapabíróságát cseppálló billentyűzete és erősített háza igazolja. „Kiválóan alkalmazható egyéni és csoportos munkaformában, de a frontális tanítást is segítheti. Megkönnyíti az önellenőrzést, értékelést. Amennyiben lehetőség nyílik a CMPC-k otthoni használatára is, mindenképpen alternatívát jelenthet a hagyományos papíralapú oktatással szemben” – mondták a Herman Ottó Általános Iskola tanárai.
(Forrás: mobilport.hu)
(www.edupress.hu)