A 2000 óta minden évben összeállított Felvi-rangsorok idén először november 15-én, a Diploma 2011 című HVG különszámban jelennek meg. A Felvi-rangsorok ezen kívül több helyen is megtalálhatók lesznek: a Felvételi Tájoló 2011 – Felvi rangsorokkal című kötet december 15-én kerül a könyvesboltokba, interaktív formában pedig a világhálón is elérhetők november végétől a www.felvi.hu oldalon.

A speciális összesítések lényege, hogy számos szempont alapján állítják sorrendbe az egyetemeket és főiskolákat, így mindenki a számára fontos jellemzők szerint mérheti össze az intézményeket. Ez a sokszínűség figyelhető meg a Felvi-rangsorokat publikáló kiadványokban, online megjelenésekben is.

 

Több mint tízéves múltra tekintenek vissza az Educatio Nonprofit Kft. által összeállított Felvi-rangsorok. A továbbtanulást fontolgató diákok és a felvételizők számára hasznos támpontot adhatnak ezek a rangsorok, mert segítségükkel különböző szempontok alapján mérhetik össze az egyetemeket és főiskolákat. 2005 óta már interaktív online formában is használhatják a Felvi-rangsorokat a felsőoktatásba igyekvők. A felvi.hu-n elérhető alkalmazással mindenki saját, egyéni szempontrendszere alapján döntheti el, hogy melyik intézmény a legmegfelelőbb számára.
A Felvi rangsorok minden hazai egyetem és főiskola adatait tartalmazzák, és az intézmények azon jellemzőit mérik össze, amelyek számíthatnak a felvételizőknek a számukra megfelelő egyetem vagy főiskola kiválasztásában. Ezek a speciális statisztikák nemcsak az oktatás színvonala alapján igyekszenek lajstromba venni az hazai felsőoktatási intézményeket, hanem többek között a diplomák munkaerő-piaci megítélését is vizsgálják. Felmérik továbbá a tanárok szerepvállalását a szakmai fejlődésben, illetve az intézményi szolgáltatások színvonalát.
A Felvi rangsorokkal idén is több helyen találkozhatnak a felvételizők – először a november 15-én megjelenő HVG különszámban, a Diploma 2011 című kiadványban. A HVG egyébként hatodik éve jelenteti meg a felsőoktatási intézmények rangsorát, immár ötödik alkalommal az Educatio – OFIK Felvi-rangsorait közlik. December közepétől a felvi.hu-n is elérhető lesz a legfrissebb online Felvi-rangsor, amellyel interaktív listákat állíthatnak össze a felvételizők. Lehetőségük van saját szempontjaik alapján összemérni a felsőoktatási intézményeket, csak ki kell választaniuk, hogy mi alapján szeretnék rangsorolni azokat. Decemberben 15-én pedig egy önálló kiadványban is, a Felvételi tájoló 2011-ben böngészhetik az érdeklődők az elitegyetemek és a hallgatói vélemények alapján összeállított, intézményi légkört, szolgáltatásokat értékelő a Felvi-rangsorokat.
(www.edupress.hu)