Bevetésen a Fiatal Európa SzerkesztőségNagyot fordult a világ a 25 fiatal egyetemistával. Nem sok egyetemista mondhatja el magáról, hogy alig több mint 20 évesen az Európai Unió legfontosabb tisztségviselőivel és a hazai közélet megkerülhetetlen szereplőivel készít interjút. Androulla Vassiliou, Catherine Ashton, Andor László, Hoffmann Rózsa, Bakos Piroska csak néhány név azok közül, akiknek már nekiszegezték kérdéseiket a Fiatal Európa Szerkesztőség mindenre kíváncsi tagjai.

 

Valamivel több mint két hónappal ezelőtt mutatkozott be a nyilvánosság előtt a Fiatal Európa Szerkesztőség. A 25 főből álló csapat küldetése az volt, hogy folyamatosan tudósítson a soros magyar elnökséghez kapcsolódó eseményekről. A 160 jelentkező közül kiválasztott, kiváló kvalitásokkal rendelkező egyetemistákkal azóta nagyot fordult a világ: folyamatos „bevetésen vannak”, rutinosan járnak sajtótájékoztatókra, protokolleseményekre és profikat meghazudtoló magabiztossággal mozognak a diplomáciai események forgatagában.Bevetésen a Fiatal Európa Szerkesztőség Bár az elnökséghez hasonlóan még két hónap van hátra a programból, a Fiatal Európa Szerkesztőség tagjai már most komoly eredményeket tudnak felmutatni. A debreceni, szegedi, pécsi és budapesti hallgatók, tanulmányaik mellett, rendszeresen látogatják a soros elnökségez közvetlenül vagy közvetve kapcsolódó eseményeket. Tapasztalataikról, élményeikről, már több mint száz cikk és beszámoló született, illetve legalább ennyi hivatalos eseményen személyesen is jelen voltak. A szerkesztőség tagjai olyan személyiségeknek, tisztségviselőknek tettek már fel kérdéseket, mint Androulla Vassiliou oktatási biztos, Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője, vagy éppen az USA belügyminisztere. Szinte alig akad olyan téma, amellyel ne foglalkozott volna a FESZ. Készítettek már cikket a Bevetésen a Fiatal Európa SzerkesztőségDuna-stratégiáról, a klímavédelemről, megszólaltattak már performance művészt és az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának tagjait is. Az Andor László szociális ügyekért felelős biztossal készített interjú a Kitekintő.hu-n is megjelent, az Elnökség hivatalos honlapja, a www.eu2011.hu szintén rendszeresen közöl a szerkesztőség tagjaitól írásokat. A FESZ együttműködik a Napidoktor.hu-val is. A legdinamikusabban fejlődő egészségügyi portállal kötött megállapodás eredményeként még több olvasóhoz eljuthatnak a fiatal újságírók cikkei.

Az elnökség bázisának számító gödöllői Grassalkovich-kastély és a Művészetek Házában kialakított sajtóközpont is egyre kevesebb meglepetést tartogat a fiatalok számára. Ők most már tudják, hogy „az újságírói lét a pogácsás tálnál kezdődik” és nem illetődnek meg „villogó vakuk, jólöltözött politikusok és a köztársasági őrezred öltönyös embereinek” társaságában.

 

Hol férhet hozzá a cikkekhez?

A FESZ tagjai által készített cikkek több online és nyomtatott felületen megjelentek már. A szerkesztőségi tagok összes írását és rövid bemutatkozójukat a www.eumozaik.hu oldalon olvashatják, és azokat szabadon felhasználhatják. A szerkesztőség könnyedebb hangvételű beszámolóit a feszerk.blog.hu oldalon vehetik szemügyre az olvasók és az írásaikat kérésre hírlevél formájában napi rendszerességgel eljuttatjuk a megadott e-mail címre. Élményeikről előre egyeztetett interjú formájában is szívesen beszámolnak a fiatalok.

További kérdés és információ:

Szabó Eszter Judit

06-20-473-6969