Az adóhatóság ellenőrzi majd a hallgatói szerződés betartásátA hallgatóknak maguknak kell majd jelezniük, ha ledolgozták a hallgatói szerződésben rögzített éveket. Azokat pedig, akik nem teljesítik a feltételeket, az adóhatóság fogja megkeresni – írja a femina.hu.

 

Az oktatási államtitkárság közlése szerint: ha valaki ledolgozta a képzési idejének kétszeresét Magyarországon, az köteles lesz 30 napon belül jelezni ezt az adóhatóságnál, adatokkal alátámasztva. Aki nem teljesíti a feltételeket, azt várhatóan ugyancsak az adóhatóság keresi majd meg.

A femina.hu információi szerint a hallgatói szerződések nyilvántartásával, kezelésével kapcsolatos szabályokat rögzítő kormányrendeletről még a nyár folyamán születik döntés. A tervezet szerint a felsőoktatási intézmény a hallgatói jogviszony megszűnéséről vagy a képzés lezárásáról az adatokat eljuttatja az Oktatási Hivatalhoz, amely aztán tájékoztatja a hallgatót, valamint az adóhatóságot a szerződés teljesítéséhez szükséges feltételekről.

Az Oktatási Hivatal átadja az adóhatóságnak a törvényben rögzített szabályok szerint nyilvántartott adatokat is. A hallgatói jogviszony ideje alatt az Oktatási Hivatal, lejárta vagy megszűnése után az adóhatóság foglalkozik majd az üggyel.

 

{module Forrás: edupress|none}