Idén is kiosztották a legjobb hallgatói újságíróknak járó díjakat a Felsőoktatási Média Konferencián: az Év Hallgatói Újságírója Tóbiás Lilla, a Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) hallgatója lett.

Kelen Károly, a Népszabadság újságírója megnyitójában elmondta: nagyon fontos, hogy a fiatal újságíró-jelöltek megvizsgálják nagy elődeik munkásságát – például publicisztika esetén Ady munkáit.

A Népszabadság munkatársa szerint kiemelt jelentőségű az is – tette hozzá –, hogy tájékozódjanak, megismerjék a világ történéseit, tanuljanak nyelveket, hogy mehessenek külföldre, szélesíthessék látókörüket.
Az Év Írása díjra publicisztika, interjú, riport és kritika kategóriában pályázhatott minden egyetemi és főiskolai hallgató, akinek írása megjelent valamelyik felsőoktatási periodikában, campus portálon.

Az Év Írásai 2012 nyertesei:
Publicisztika kategóriában
Rajnai Tamás: Feljegyzések egy doktori margójára – Schmitt Pál a magyar rögvalóság
Kritika kategóriában
Vártás Péter (EKF): Süsü, a sárkány Egerben tesi szakos
Interjú kategóriában
Szurovecz Illés (ELTE): A pszichológus székében – beszélgetés a lélek szakértőjével
Riport kategóriában
Tóbiás Lilla (KRE): Akciós gomba és kóla

A Pál Imre-emlékdíjat a Hökkentő című szegedi hallgató lap lelkes sportújságírójának és fotósának emlékére hirdetik meg, aki 29 éves korában, súlyos betegségben hunyt el. A díjra az egyetemi és főiskolai lapok munkatársai sport kategóriában küldhetnek be cikkeket, egy szerző maximum két írással pályázhat.
A Pál Imre emlékdíj 2012 nyertese:
Rajnai Tamás (BME): Nagyon szép és kicsit nehéz – Spartathlon, a 246 kilométeres kihívás

Az Év Hallgatói Újságírója Tóbiás Lilla lett.

Az Év Fotója díjra pályázhat minden egyetemi és főiskolai hallgató, akinek fotója megjelent valamely médiumban, nem csak felsőoktatási periodikában. Olyan pályázatokat várnak, ahol azt a változatos életet mutatják be saját eszközeikkel, ami az egyetemek sajátja.
Az Év Fotója 2012 nyertesei:
Hír, esemény kategóriában
Dobokay Máté (PTE): Kenny Garrett
Portré kategóriában
Merényi Zita (EKF): Pixelenként
Művészet és tudomány kategóriában
Tokai Bonita (PTE): Modern művészet

A Pro Sperare Díj célja, hogy minden évben kiemelje azt a hallgatói lapot, amely lehetőségeihez képest a legtöbbet küzdött, fejlődött, munkatársai a legtöbbet tették azért, hogy környezetükben és így országosan is növekedjen a hallgatói újságírás szerepe.
A Pro Separe 2012 nyertese a műSZAKI, az Óbudai Egyetem lapja lett.

Az Év Campus Honlapja díj célja, hogy a pályázat révén a hallgatói lapok szakmai képviselete mellett teret biztosítson a campusok online kommunikációs tevékenységének bemutatására, lehetőséget teremtsen a felsőoktatási portálok megmérettetésére, népszerűsítésére is.
Az Év Campus Honlapja 2012 a közönség szavazatai alapján: www.szie.hu (SZIE)
A legjobb intézményi (egyetem, főiskola) honlap: www.bme.hu (BME)
A legjobb oktatástematikus (független) honlap: www.campusonline.hu
A legjobb Campus (hallgatói portál) honlap: www.külker.hu (BGF)
Különdíj: www.licium.hu

A Hallgatói Újságírásért Díjat Bajnai Zsolt, a Kultúra.hu főszerkesztője vette át. Bajnai Zsolt ott volt a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület megalapításakor, hallgatóként is írt és szerkesztett újságot, több lap mondhatta már munkatársának. Magyarország uniós elnöksége során a Fiatal Erópa Szerkesztőség fiatal tudósítóit támogatta szakmai mentorként.