Németország várja a tehetséges és ambiciózus fiatalokat. Szakképzés ingyen, sőt 818 eurós ösztöndíjjal úgy, hogy fizetik az utazás, a szállás és a nyelvtanfolyam költségeit. Hihetetlen, de lehetséges, egy uniós projektnek köszönhetően.

A „The Job of My Life” uniós programnak köszönhetően most már magyat fiatalok is tanulhatnak teljesen ingyenesen, havi 818 euró ösztöndíjjal Németországban. Ott a legalacsonyabb a munka nélküli fiatalok körében, ami a világszerte elismert és egyedülálló képzési rendszernek köszönhető.

A képzési formát Mémetországban duális vállalati szakképzésnek nevezik, amelyre minden üzletág és szakterület lehetőséget biztosít. Ez az oka annak, hogy a német fiatalok köré ben csupán 8 százalékra tehető a munkanélküliség. Ezért is érdemes a külföldi tanulást Németországban elkezdeni.

A külföldön tanulni vágyó fiataI úgynevezett Casting napokon ismerkedhet meg német cégekkel, és kölcsönös szimpátia esetén azonnal elkezdhet egy 1-2 hónapos gyakorlatot. Közben nyelvtanfolyamon fejlesztheti német tudását, gyakorolja a nyervet, megismerkedik a német mentalitással és a német gazdaság működési elveivel. Ha a kezdeti kölcsönönös szimpátia megmarad, akkora cég három éves képzési szerződést kínál.

A diák heti három alkalommal jár iskolába, két napon pedig az őt szerződtetett cégnél van gyakorlaton. Havonta 818 euróösztöndíja mellett kiegészítő kereseti lehetőségre is mód nyílik. A képzés végén egy, az egész világon elismert szakmával illetve szakirányú képzettséggel rendelkezve biztos jövőkép vár rá. Azonnal elkezdheti a szakmai pályafutását a már jól ismert német cégnél, ahol a három év alatt remélhetően mindenkinek a szívébe belopja magát.

A The Job of My Life Projektnek köszönhetően minden felmerülő és szükséges költséget térít a Német Munkaügyi Hivatal, beleértve a kiutazási, kint tartózkodási költségeket és a nyelvtanfolyamot. Már a gyakorlat ideje alatt is kapják a fiatalok az ösztöndíjat. Havalaki úgy dönt, mégsem tudja folytatni a tanulást, úgy annak anyagi következményei nincsenek. Ebben az esetben is térítik a hazautazási költséget.

Bővebb információkat a www.provizio.hu weboldalon kaphat.