Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerint szeptemberre minden iskolába rendben megérkezik a megrendelt, összesen 12 millió tankönyv.

 

Az InfoRádió Aréna című műsorában június 19-én Hoffmann Rózsa úgy nyilatkozott: 12 millió tankönyvet rendeltek meg az iskolák, ezeket a könyvtárellátó visszaigazolta, és a rendeléseket leadta a kiadóknak.

Hozzátette: a rendszer ebben is átállt a központi terjesztésre és ellátásra. Mint mondta: naponta, hetente kér tájékoztatást, kisebb problémát mindig jeleznek, de minden vizsgálat azt mutatja, hogy a rendszer működik, és szeptemberre ott lesznek az iskolákban a kiadványok.

Az államtitkár megjegyezte: azt lehetett látni, hogy késések a szakképző iskoláknál lehetnek, melyeknek a közismereti tankönyvét kísérleti jelleggel, gyors ütemben dolgozták ki, és az intézmények ingyen megkapják.

A hit- és erkölcstanoktatással kapcsolatban arra a kérdésre, hogy lesz-e megfelelő tankönyv, úgy válaszolt: azon tanulók esetében, akik iskolai erkölcstanórákra járnak, az állam gondoskodik a tankönyvekről, a hittantankönyveket az egyházak biztosítják, állami támogatással.

 

{module Forrás: edupress}