A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete (NYESZE) a nyelvtanulást népszerűsítendő idén harmadik alkalommal szervezi meg a Nyelvtanulás Hete rendezvényt szeptember 6. és 14. között. A nyelviskolák Budapesten és 12 vidéki helyszínen ingyenes nyelvi és kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

 

A Nyelvtudás Napján, szeptember 14-én lesz többek között tanulás-módszertani tréning, próba nyelvvizsga, többnyelvű állásinterjú, akciós nyelvkönyv vásár, szintfelmérés és képzési tanácsadás, nyereményjáték és szórakoztató vetélkedő, főzőest, filmklub, angol teaház, mesedélután, táncbemutató és még sok más izgalmas és tartalmas program.

A rendezvényt két népszerű, fiatal énekes is támogatja közreműködésével, Fehér Balázs és Király Viktor. Az Egyesület felkérésére több ismert személyiség (Medgyes Péter, Nádasdy Ádám, Tímár Böske, Polgár Judit, Puskás Tamás, Vágó István) személyes tapasztalatai, élményei megosztásával ad bíztatást, mutat utat a nyelvtanulóknak.

A nagyvárosokban „nyelvóra flashmobok” lesznek, 5-10 perces ingyenes nyelvórát kaphatnak a vállalkozó kedvű, fiatal vagy idősebb korú érdeklődők, hiszen a tanulást érdemes bármikor el-/ vagy újrakezdeni. Egy kapucsínó vagy sör kíséretében is lehet a kellemest a hasznossal összekötni, a nyelvekkel ismerkedni.

A rendezvényhez idén csatlakozik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is, így szeptember 14-én a Deák téri metrómegállóban kivételesen ötnyelvű lesz az utastájékoztató rendszer: angol, német, francia, koreai és latin.

A programokról további tájékoztató található a Nyelvtudás Napja honlapján.

{module Forrás: edupress}