Hamarosan kiderül, hogy melyik két diák IQ-ja a legmagasabb Magyarországon. Nagy Diák IQ-teszt néven ugyanis nagyszabású, háromfordulós versenyen vehetnek részt középiskolások és egyetemisták a következő két hónapban.

A tanulók amellett, hogy megtudhatják, milyen az intelligenciaszintjük, értékes ajándékokat is nyerhetnek a Diákhitel Központ jóvoltából. Rátonyi Krisztina, az MTVA ifjú műsorvezetője is arra biztatja a fiatalokat, próbálják ki tudásukat.

 

Bármely fiatal bekapcsolódhat – egészen november 10-ig – az első országos diák intelligenciaszint-mérésbe, a Nagy Diák IQ-teszt vetélkedőbe. A háromfordulós megmérettetés első része egy online kitölthető adaptív IQ-teszt, amit a Fáy András Alapítvány támogatásával, több éves fejlesztéssel a Mensa HungarIQa készített. Európában Nagy-Britannián kívül csak nálunk van ilyen teszt. Olyannyira különleges, hogy betanulhatatlan, személyre szabott, és a korosztályban valós eredményt tud mutatni. Akinél 125 feletti IQ-t mérnek, bejut a második fordulóba, és Budapesten ingyen kitöltheti a Mensa hivatalos felvételi tesztjét. A december 5-i döntőbe pedig a minimum 130-as IQ-val rendelkezők kerülhetnek be. Itt egy különleges verseny során dől el, ki az a fiú és lány, akik a legintelligensebbek közül megnyerik a diákhiteles fődíjat, 1-1 Apple iPad Minit.

Az indulók között további értékes ajándékot sorsol ki a vetélkedő lebonyolítója, a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE), és a diák IQ-kutató, a Diákhitel. Az izgalmas versenyben való részvételre buzdít Rátonyi Krisztina, az MTVA műsorvezetője is.

– Ki ne szeretné tudni, hogy mennyi az IQ-ja? Magam is megcsináltam a Mensa IQ-tesztjét. Érdekes feladatokkal teli, mindenképpen érdemes kipróbálni. Annyira élveztem a tesztírást, hogy még szívesen folytattam volna, és az eredményem miatt sincs okom szégyenkezni – fogalmazott a közszolgálati televízió arca.

Részletek:

www.nagydiakiqteszt.hu

Bővebb információ:

Nagy Szabolcs

sajtóreferens

Tel: 20/9791071

E-mail: nagy.szabolcs@prgarden.hu