Első, Németországon kívüli egyetemként akkreditálta az ottani szakbizottság a budapesti Andrássy egyetemet; a minősítés 2019. szeptember végéig szól.

 

Közleményük szerint a bizottság szakvéleménye alapján az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem belső minőségellenőrzési rendszere megbízható, következetes és megfelel a felsőoktatásban elvárható minőségbiztosítási követelményeknek. Az evalag (Evaluationsagentur Baden-Württemberg) rendszerakkreditáció tanúsítja, hogy az egyetem alkalmas a képzések magas színvonalának folyamatos biztosítására, valamint a képzési kínálat bővítésére. Az egyetem kiváló minőségellenőrzési rendszere garanciát nyújt arra, hogy magas szinten biztosítottak az oktatás és tanulás feltételei – írták.

Az egyetem tanulmányi és oktatási minőségbiztosítási rendszere 2019. szeptember 30-ig érvényes rendszerakkreditációs tanúsítványt kapott.

Az Andrássy egyetem így jogosult az evalag védjegy használatára, amelyet hivatalosan a német akkreditációs bizottság ad ki. Az intézmény az első Németországon kívüli, német rendszerakkreditációval rendelkező egyetem lett, és a tizennegyedik a német egyetemek sorában.

Az Andrássy egyetem az egyetlen német nyelvű egyetem a német nyelvterületen kívül. A nemzetközi profilú intézmény mester-, posztgraduális és doktori képzéseket kínál a történelem-, jog-, közgazdaság- valamint a politikatudományban.

Az evalag akkreditációs ügynökséget 2000-ben közjogi alapítványként hozták létre, majd 2009-ben a német akkreditációs bizottság hagyta jóvá akkreditációs ügynökségként. Az Európai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Regiszterbe 2010 májusában jegyezték be.

{module Forrás: edupress|none}