Oroszországban folytatódik a Campus Hungary Program roadshowja. A Balassi Intézet szervezésében kilenc magyar felsőoktatási intézmény vesz részt Jekatyerinburgban és Permben szakmai workshopon és oktatási vásáron péntektől vasárnapig.

 

Az intézet közleménye szerint az uniós támogatással megvalósuló program céljai között szerepel, hogy a keleti nyitás jegyében a magyar felsőoktatást az orosz diákok körében is népszerűsítse, valamint intézményközi együttműködéseket segítsen elő.

Pénteken a Campus Hungary delegációja az EU-tagállamok és Oroszország felsőoktatási intézményeinek workshopján vesz részt. Ezen az uráli régióban működő egyetemek rektorhelyettesei és a nemzetközi irodák vezetői képviseltetik magukat.

Szombaton már a diáktoborzáson lesz a hangsúly. A Jekatyerinburgban megrendezett oktatási vásáron a Campus Hungary a magyar felsőoktatást népszerűsíti az orosz hallgatóknak.

Vasárnap egy másik orosz egyetemi városban, Permben folytatódik a roadshow. A felsőoktatási intézmények az oktatási vásáron nyújthatnak személyre szabott tájékoztatást idegen nyelvű képzéseikről.

A Balassi Intézet célja, hogy a Campus Hungary Programmal a hazánkban tanuló külföldi hallgatók létszámát megháromszorozza, tehát 2020-ra a jelenlegi 18 ezerről 60 ezerre növelje. Ennek érdekében az intézet több külföldi vásáron népszerűsíti a magyar felsőoktatást.

2013 tavaszán a keleti nyitás jegyében Kínában két alkalommal jelent meg a Campus Hungary Program. Japánban a tokiói EHEF nemzetközi oktatási vásáron ismerhették meg az érdeklődők a magyar felsőoktatási intézményeket. Szeptemberben Európa legnagyobb oktatási vásárán, az EAIE 2013-on Isztambulban, október elején pedig Bakuban a 7. Azerbajdzsáni Nemzetközi Oktatási és Karrier Expón vett részt a Campus Hungary Program.

{module Forrás: edupress|none}