Gyakorlati és elméleti szakmai tevékenységet támogat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Zrt. a Mentor Ösztöndíj néven meghirdetett programjaival: a Praktikum és a Habilitas Programmal. A pályázatra egyaránt jelentkezhetnek a pénzügy, a gazdaság, a művészet, a humán tudományok vagy az irodalom területén kiemelkedő tehetséggel rendelkező hallgatók.

A 2006-ban elindított ösztöndíjprogram Praktikum néven támogatja azon hallgatókat, akik az egyetemen, főiskolán megszerzett tudásukat a gyakorlatban szeretnék hasznosítani és azt tovább mélyíteni. A programban való részvétel feltétele két lezárt tanév, illetve a legalább 3,5-ös átlag. A bank hat, illetve tizenkét hónapos támogatást hirdetett meg, melynek alsó értéke havi 40 ezer forint, ez azonban a gyakorlat ideje alatt teljesített munka minősége alapján növekedhet is.
A Habilitas Program tizenkét hónapon keresztül nyújt havi 40 ezer forintos támogatást, mellyel segítséget nyújtanak abban, hogy a tehetséges hallgatók alkotóerejüket szakmai célok megvalósítására fordíthassák. A Praktikum és Habilitas Program esetében is csak nappali tagozatos hallgatók pályázhatnak, akik az esetlegesen elnyert ösztöndíj időtartama alatt is megőrzik ezt a státuszukat.
A fejlesztési bank honlapján (www.mfb.hu) megtalálható űrlapot az azon feltüntetett mellékletekkel együtt az MFB Humánpolitikai Igazgatóságának címére (Budapest, V. kerület Kálmán Imre utca 1.), vagy a karpati.julia@mfb.hu email címre kell eljuttatni. A bíráló bizottság telefonon, vagy emailben értesíti az első fordulóban megfelelt pályázókat a szóbeli elbeszélgetés időpontjáról.
További információ a karpatia.julia@mfb.hu email címen, vagy a 428-17-57-es telefonszámon érhető el.
Jelentkezési határidő: Praktikum Programban május 31., Habilitas Programban július 31.
Forrás:edupress.hu