Tanuljatok Európa bármelyik egyetemén, otthonról, és teljesen ingyen: íme egy oldal, ahol több mint kétszáz egyetem online kurzusaiból válogathattok.

Az Európai Bizottság tavaly indította el az Open Education Europa oldalt, amely az ingyenes online kurzusokat gyűjti össze. Mivel uniós honlapról van szó, azok is jól tudják használni, akik nem beszélnek angolul – át tudjátok állítani a nyelvet magyarra vagy bármelyik uniós ország nyelvére.

A „keresés” fülnél találjátok az online képzéseket, sőt intézményekre is rákereshettek. Magyarországról egyelőre csak a Miskolci Egyetem töltött fel anyagokat, úgyhogy csak ezek a műszaki kurzusok érhetők el magyar nyelven.

Ha azonban tudtok angolul vagy más nyelven, több mint kétszáz egyetem anyagaiból válogathattok: 36 angol, 31 német, 32 francia és 37 spanyol egyetem töltött már fel valamilyen kurzust, de van több olasz, holland, dán, svéd, finn nyelvű kurzus is a kínálatban.

Tudományterület szerint is szűrhettek – hasonlóan az általunk már korábban bemutatott Courserához. A tudományterületek közül a társadalomtudományoknál szerepel a legtöbb anyag, de műszaki és természettudományi területen is bőséges a választék. Tanulhattok például programozást, digitális marketinget, kulturális antropológiát, emberi jogokat, vagy akár statisztikát, de vannak tanulás-módszertani anyagok is. További online egyetemi kurzusokról pedig itt olvashattok.

 

Forrás:eduline.hu